söndag 9 december 2012

Doftlöst!

Nu slår andra omgången hyacinter  ut  i köket:) En stor besvikelse är dock avsaknaden av doft:( Förr hade jag hyacinter både högt och lågt för att känna "juldoften" men nu för tiden doftar det knappast någonting, jättebra för allergiker naturligtvis och jag unnar dem verkligen att få ha hyacinter men varför finns det inte både och? Nåja, de är underbart vackra i alla fall:)
 Några som aldrig gör mig besviken är novemberkaktusarna, nu har de börjat att blomma igen:) Här är det en cerise som slagit ut.....
.............och här är det en orange.

9 kommentarer:

 1. Jag har också en vit hyacint som har börjat slå ut. Den doftar heller inget, men jag trodde det berodde på att jag är tokförkyld. Det stod visserligen svag doft på etiketten, men den här doftar verkligen inget alls. Hyacintdoft kan jag nästan inte vara utan över jul.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är ju det Daniel att man MÅSTE ha den doften till jul:) Nu har "handlarna" förvägrat oss den;( Vi får börja att protestera eller nåt:)

   Radera
 2. Så fint du gjort! Mina 2 vita doftade mycket och jag köpte vita just för att dom doftar mindre än dom färgade...så det kan bli!

  Ha en förtsatt trevlig helg/ Kram Ulrika

  SvaraRadera
 3. Du skulle haft mina vita. Jag el. vi tål inte doften så jag köpte vit hyacint för att den inte skulle dofta-- men den doftar--SKA finnas bägge i affärerna idag.. Får se hur länge de kan stå kvar här inne?? I fjor fick de pryda i trappkrukan ute, men i år är det ju alldeles för kallt. vilken härlig färg på kaktusen. Ninnekram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de SKA finnas men de flesta "handlarna" vet inte vilka som är vilka:( Så det blir alltid att köpa grisen i säcken men det är ju å andra sidan en världslig sak som Karlsson på taket säger:))

   Radera
 4. Så här års gläds man extra mycket över varje liten blomma!
  Stack nyss näsan i våra hyacinter - och du har rätt! De doftar nästan inte alls!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Jag har vita också som är doftlösa, får väl köpa nya innan jul och lukta på dom innan.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Eftersom jag är allergisk mot doften, så är jag så tacksam för att jag nu kan ha hyacinter inne. Men jag saknar också den där härliga juldoften jag minns från min barndom!

  SvaraRadera