tisdag 11 april 2017

Sippornas tid!

 Idag har vi varit ute i trädgården hela dagen, jag var dock och simmade på förmiddagen och då var Göran själv i rabatterna men efter lunch var vi där båda två :) Så här ser det ut i förträdgården nu, nunneört, påskliljor, primula och annat blommar eller i på god väg :)
 En hel del sippor har jag samlat på mig, här är det Anemone blanda (Balkansippa) som precis har slagit ut.
 Den vita namnsorten av Balkansippa 'White Splendor' sagolikt vacker med sina stora vita blommor med lite rosalila nackar.
 Av de två dyra lökarna av rosa pärlhyacint jag fick av Göran för några år sedan har det nu blivit en liten "rugge". Muscari 'Pink Surprise' är namnet.
 Nu är även "Oxelrabatten" vårstädad och det är otroligt vad snabbt allt växer.
 I stenpartiet har den här lilla godingen slagit ut Callianthemum anemonoides eller Anemonsmyckeblomma som den kallas på svenska.
Blev väldigt glad när jag upptäckte den lilla blåsippsplantan, förra året testade jag att plantera 4 stycken plantor i stenpartiet, det var plantor som hade frösått sig i grusgången. För att inte trampa sönder dem flyttade jag dem hit, en har i alla fall överlevt och ser ut att må alldeles utmärkt :)

3 kommentarer:

 1. Åh så härligt! Det går fort nu! Rädd för att missa något om man tittar åt fel håll.
  Kul att se hur rabatterna ser ut när det är före säsongen oxå!

  Kram Lillianna

  SvaraRadera
 2. Ååhh! Det der så härligt ut Monne! Jag försökte för ett antal år sedan också flytta på blåsippor av samma anledning som du och jag planterade dem i stenpartiet. De kom i ett par år men har inte sett ett spår sedan dess. Vore kul att höra om du lyckas bättre om tre-fyra år (vilket jag iofs är övertygad om)
  Lite tråkigt att påsken verkar bli vädermässigt ett bakslag. Tycker synd om alla som äntligen får ha lite ledigt.
  Ha det så gott i ditt paradis!
  Anja

  SvaraRadera
 3. Sippornas tid är en härlig tid. Älskar balkansippa men av någon anledning har jag bara blå. Måste skaffa den vita också. De breder också ut sig så fint.
  //Helene

  SvaraRadera