söndag 16 april 2017

Målningen klar!

 Här är en bild på ingångsportalen till trädgården, denna portal har vi nog haft i ca i tio år. Detta foto är från juli 2016
 Så här såg det det ut den 21 mars 2013, här ser ni också stolparna som håller upp armeringsmattan till höger. Häcken till vänster om portalen syns här men inte det nya röda planket till vänster om den. Det tillkom ju inte förrän förra året :)
 Mitt målningsprojekt som jag nämnde i förra inlägget är/var det här :) Ville att portalen o stolparna skulle bli enhetliga med planket till vänster i bild, så jag började att måla lite pö om pö :) Vi lyfte av "taket" för et var lättare att slipa o måla det på ett par bockar.
 Det är ju falu rödfärg så det är ju snabbtorkat och lätt att måla med, impregnerande effekt har det ju också så nu kanske det håller i 10 år till :) Blev väldigt nöjd faktiskt. Nu ska de vita stolptopparna på bara sen är det klart :)
 Nu kommer det upp fröplantor av Primula lite var stans. Denna kan möjligtvis heta 'Margit' men det är bara en gissning :)


 Den här dubbla blå heter i alla fall 'Valentine' och den är visserligen ingen fröplanta men det kommer små en bit där ifrån som kanske är små nya Valentinar :)
 Den här har har tappat namnlappen  men är lika söt för det :)
 Den här plantan fick jag för några år sedan av en vän och den är så vansinnigt söt och sprider sig så där lite lagom :)
En annan fröplanta som placerat sig mitt i fingertandroten (Cardamine pentaphyllus) Så här på våren är ju alla blommor välkomna :) Kanske gräver jag upp den senare för att ge den en ny plats :) Nu snöar det :( Eller det är mer regn än snö egentligen men jag hoppas att det i morgon blir en strålande varm dag så att alla växter som nu står i knopp (mängder av Rhododdendron o Magnolior) verkligen kan få blomma ut och glädja oss med sin skönhet :) Ha en fin avslutning på påskhelgen!

2 kommentarer:

 1. Här snöar det också idag! Tar det lugnt och pustar ut efter gårdagens släktkalas.
  Så fin portalen blev! Gillar verkligen falu rödfärg, man blir glad av den och den är lätt att ha att göra med.
  Våra blommor har tryckt på paus.
  Önskar er en fortsatt trevlig helg!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Har upptäckt att det där röda är väldigt vackert i trädgården - er portal och plank är inget undantag. Jättefint! Ja, nu är det tid för vivor!.Härligt. Även jag är förtjust i lönndvärgarna - har dock bara två själv, men det kan kanske bli en till i sommar.
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera