söndag 2 april 2017

 Efter att ha haft styrelsemöte i Rhododendronsällskapet Västsvenska kretsen hemma hos oss på förmiddagen gick vi ut en stund på eftermiddagen för att börja "våra" i den här rabatten. Som ni ser är det en hel del som ska klippas ner och fixas till :)
 I en annan rabatt såg jag att blåsippsplantan som jag fick förra hösten av en bekant till mamma i själva verket inte är en planta utan minst 4 olika :) Om ni klickar upp bilden så ser ni bättre :)
 Den här lilla söta nunneörten Corydalis solida 'Gimli' kom med fyra rosa blommor och en lila/vit (till vänster i bild), visste inte hur den skulle se ut så det blev till att googla :) det är den lila/vita som är 'Gimli'. Undrar om man ska ta bort de rosa eller bara låta de vara? Är ju jättesöta de rosa också så.....
 En som blommar för första gången är Erythronium dens-canis ssp. niveum. Hoppas att det blir en stor "rugge" så småningom :) Så vacker med sina mörkt lila ståndare.
 Efter ett par timmar här gjorde vi kväll och får fortsätta en annan dag, skönt att i alla fall fått gjort ca. en tredjedel.
Den här lilla söta hostan 'Cracker Crumbs' har stått i garaget i vinter och blev väckt ur sin vintersömn av både värmen inne och växtlamporna till fuchsiorna som finns där. Nu får den stå på trappan tills den är avhärdad och kan flytta till sin vanliga plats i "Sagolunden"

4 kommentarer:

 1. Det er godt med alt som er gjort, så blir det litt lettere neste gang! Det ble litt småputling i hagen her i dag, men så ble det for mye regn... ha en fin ny uke! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker hundtandslila. Tjusiga ståndare! Blåsippskvartetten också otroligt näpen. Det var inget litet område att göra vårfint. Dock härligt att se allt det gröna som kommer fram när man tar bort vinterböset. Att gå där och kolla och se att jo då den kommer allt, och den kommer också är en skön känsla även om det är ganska slitsamt att "städa".
  Önskar dig en ny fin vecka!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Fyra olika blåsippor i en tuva, bingo!
  Har inga nunneörter men blir lockad att skaffa när jag ser dina söta!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Vilken sagolikt vacker blåsippsrugge med olika sorter. Hundtandsliljan är superläcker! Att ha en Corydalis solida med sortnamn känns som rena lyxen ;-) Undrar om Gerben har öppet idag ? ;-)! Ha har många just nu och en del med namn :-)
  Ha det super!
  /Anja

  SvaraRadera