söndag 9 april 2017

 Nordiska trädgårdars mässa i Älvsjö i år kommer för alltid att bli ihågkommen för det hemska vansinnesdådet på Drottninggatan där fyra helt oskyldiga människor miste livet och många skadades :( Vi som kommit redan på torsdagen till mässan hade sett en hel del vackert och ovackert redan :) Den här anläggningen med både vatten, bryggor och blommor tillhörde dock den första kategorin :)
 Många kändisar såg o träffade jag, här är det Leena Liljestrand som står i pionföreningens monter :) Stod och pratade en liten stund med henne innan jag var tvungen att låta henne fortsätta att prata med alla andra som pockade på hennes uppmärksamhet :)
 Torkade och konstgjorda blommor kan också vara vackert!
 Även en klänning av blommor o blad har sin charm.
 Lite smått o gott köpte vi men det största (dyraste) var nog det vi köpte i Bossons monter, här till höger i bild. Klicka upp bilden så ser ni lite olika lusthus och gungor..........
 ....... vi köpte en sådan här :) kommer ni ihåg inlägget där jag berättade om att vi ska göra om plattgången och att vi inte visste hur vi skulle göra med bron över diket? Att jag hade en idé men att den var så dyr? Nåväl det var en sådan här bro som jag hittat på ett ställe på Orust, där kostade den 16,500 kronor liiiiite i häftigaste lagen tyckte vi men till min stora glädje hittade vi alltså en exakt lika dan bro på mässan för mindre än halva priset :) Inte så billigt det heller men jag är så lycklig :) Den levereras till oss snarast och då ska vi måla den i en röd färg (rostskyddsfärg typ Hammarlack)
På lördagen när vi skulle in på mässan igen vid 9 när de öppnade hade polisen delat av foajén, ALLA besökare blev genomgångna och fick sina väskor kollade innan vi släpptes in. Köerna på in och utsidan växte till enorma folkmassor. Vi fick vänta i 40 minuter innan vi kom in men en del hade väntat i över 2 timmar. Skönt i alla fall att de kollade upp alla och att mässområdet tydligen blivit genomgånget och kollat kvällen innan. 
Andra oförglömliga minnen från denna mässa var möten med bloggvänner som jag aldrig träffat irl förut, det var Laila med bloggen Fagerdala trädgård och Anette med bloggen Rost o Rädisor, vansinnigt kul att få se er och prata med er :) 

3 kommentarer:

 1. Roligt att få ta del av ert besök på mässan. Och tråkigt med omständigheterna.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Kul med att ni hittade en bro på mässan, det är ändå lite otippat. Jag gillar den jättemycket, riktigt snygg.
  Anette har jag också haft turen att träffa, en mycket inspirerande trädgårdspersonlighet.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 3. Jätteroligt att läsa ditt reportage:-)! Men, när jag ser på bilderna och tänker på hur det var när jag var där sist känns det ändå helt ok att inte varit där i år.
  Vilken vacker bro ni hittade. Så klart är du överlycklig!

  Ha det gott!
  Anja

  SvaraRadera