fredag 14 april 2017

Rhododendronplantor!

 Igår på skärtorsdagen kom de efterlängtade plantorna från Hobbie i Tyskland som Rhododendronsällskapet hade beställt :) Som ni ser kommer de barrotade och ihopbundna, allt för att få ner vikt och få plats med mer :) Så här såg det ut utanför stallet när det var avlastat.
 Några av medlemmarna kommer varje år och hjälper till att sortera, lossa snören och kruka alla plantorna, i år var det ca 300 st plantor :)
 Hoppas verkligen att det inte blir snö och frost som det förutspåtts, nu blommar det lite överallt i trädgården nästan 2 veckor tidigare än normalt så jag hoppas innerligt att vi kan få njuta av denna fantastiska blomning i år. Detta är en frösådd williamsianum x oreodoxa, tre buskar av samma korsning men alla lite olika. Precis som syskon brukar vara :)
 Det här är en korsning R.psudochrysnthum x R.pachysanthum som Göran sådde för några år sedan, sagolikt vacker.
 Första gången den här lilla godingen blommar R.forestii var. repens. En planta som Göran fått av en trädgårdsvän :) Nu skiner solen och vi ska ut i trädgården och fortsätta att ta bort det gamla/vissna och låta det nya skira komma fram, nu hoppas jag att vi får gjort så mycket som möjligt idag för sedan ska jag fortsätta med lite måleriprojekt och försöka att börja att ta bort en del av plattgången.
Avlutar med en bild på min senaste tupp som fick följa med hem från mässan, så GLAD PÅSK! Önskar jag er alla :)

3 kommentarer:

 1. Jösses vilken leverans. Att det fortfarande finns plats i alla trädgårdar för en alla nya växter är en gåta. R. oreodoxa är sagolikt vacker så alla korsningar med den tror jag på.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Lindas fotos e lugares, adorei o galo! bj

  SvaraRadera
 3. Så kul leverans. Ni får säga till om ni behöver mer hjälp. Listan över sorterna saknar jag i år. Ser fram emot nästa lördag.

  Glad Påsk! Carina

  SvaraRadera