lördag 29 april 2017

Målat!

 Nu har jag gått en liten runda i trädgården och Magnolia 'Merrill' har nu slagit ut mer o mer för varje dag, tråkigt nog så fick en del blommor lite bruna kanter av nattfrosten ändå :(
 Även M.stellata 'Sentennial' har bruna kanter. men det kunde varit värre.
 Nu kommer också sockblommorna för fullt, en del har ju gröna fina blad hela vintern medan en del blir bruna o vissnar. Brukar klippa bort de gamla bladen oavsett och nu kommer alltså både blommor och de nya bladen, de senare har nock inte riktigt vecklat ut sig ännu :) Denna heter Epimedium 'Orange Königin'
 Jag gick som sagt en liten runda för att sträcka på benen lite, har ont över allt efter att ha suttit på rumpan eller på en stol och rostskyddsmålat (grundfärg) alla delarna till brons räcke. Det var enormt tidskrävande och nu ska de målas ytterligare en gång med täckfärgen, även den en rostskyddsfärg så nu hoppas vi att bron håller lite extra :) I morgon ska själva gångdelarna målas.
Under tiden jag målade städade Göran rabatter :) Här har han fått bort alla gamla löv och hostablad så att det ser lite trevligare ut :)

5 kommentarer:

 1. Ni ligger i och fint blir det. Vi bara roar oss.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni får njuta och roa er för oss också :) Ha det riktigt skönt nu!

   Radera
 2. Vilket pillejobb att måla det där broräcket! Men fint blir det.
  Våra magnolior har än så länge inte slagit ut, hoppas att Merrill som brukar vara först väntar tills frostrisken är över! Här är kallt och blåsigt och riktigt uschigt!
  Försöker glädjas åt att jag får njuta alla vårblommor ovanligt länge och åt att sniglarna har det tufft...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Det är alltid så tidskrävande att måla runda grejer och spjälor, så tidskrävande, men det kommer att bli gediget och hållbart när det väl är färdigt.
  Blir alltid lite, lite avundsjuk av ert gemensamma intresse och att G städar rabatter. Tänk så roligt att dela hobby!
  En hel del blomning som fått bruna kanter här och annat som helt kapsejsat. Konstig vår.
  Önskar fin Valborg
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera