måndag 10 oktober 2016

En bra helg :)

 För en vecka sedan (sista inlägget) var det fortfarande "sommar" men på en vecka, åtminstone helgen som gick, har det blivit höst. Ginnalalönnen börjar att få höstfärger även om en hel del blad redan fallit i torkan.
 Lika vacker på hösten som på våren (nästan:)) är Rhododendron schlippenbachii.
Även om de flesta växter nu börjar att gå till vila så blommar fortfarande höstastern eller om det nu är luktaster, skillnaden är tydligen marginell och jag har ingen aning :) vacker är den i alla fall och dess blomtid är ju nu i slutet september/oktober så det är ju inte så konstigt.....
 ...... konstigare är då att många av mina dagliljor kommit med helt nya blomstänglar o knoppar, det har jag aldrig upplevt förut, får se om de hinner att slå ut också. Detta är ' Red Volunteer'.
 Helgen som var tillbringade vi i Uppsala, det var STA Upplandskretsen som anordnade Lök & Knölhelg där :) Det var jättetrevligt och vi var inbjudna som föreläsare, jättekul :) Övernattningslägenheten som vi fick bo i och maten vi fick var superb. Tack Cristina o Christer :)
 Även maten på själva samlingsplatsen var superb:) Det fanns en del växt/lök/knöl-försäljare också så det var ivriga köpare när väl försäljningen började :) Här är det Janis Ruksans bord, här håller han på att plocka upp sina rariteter :)
Gerben Tjeerdsma var också där och det blev några godbitar som fick följa med hem :) Andra försäljare var Jonas Grund och Rare bulbs Nursery. Mycket trevligt att tillbringa helgen med att lyssna på duktiga och kunniga föreläsare men eftersom vi var sist ut var det lite nervöst men det gick bra :) Många kära möten av vänner blev det också så summa summarum blev det en för själen bra helg :)

7 kommentarer:

 1. Ja, hösten kom abrupt. Det har blåst så in i norden, men frost har vi sluppit, vilket är sköt, tycker jag.
  Så trevligt för er att få hålla föredrag. Mitt föredrag för några år sedan i TAG blev ingen succé precis ,-))! Har aldrig sedan dess fått någon "inbjudan" eller förfrågan. Det gör inget. Man måste ha/få lite vana för att få till det på ett intressant sett. (Även om jag kan tycka ibland att det är lite tråkigt att jag inte får chansen att "öva" - jag älskar nämligen att uppträda...??!!) Att berätta om växter är en genre som kräver övning - enligt mig.
  Hos oss blommar också en daglilja oavbrutet!
  Visserligen var jag inte i Uppsala men väl hos Gerben för ett ar veckor sedan och kom hem med lite roligheter.
  Ha det gott! /Anja

  SvaraRadera
 2. Ja, nu kan även jag kalla det höst! Det sprakar även här men är ganska milt så vi jobbar på.
  Så trevligt att ni föreläser, du glömde berätta om vad! Ni är verkligen aktiva i olika odlingssällskap! Bravo!
  Fortsatt trevlig helg!
  Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi berättade om vår trädgård, lite om våra favoriter och hur vi byggt upp våra rabatter :)

   Radera
 3. Igår var jag på andra föreläsningar i jobbet. Tåget var försenat hem pga en olycka i Uppsala.
  Tack för en mycket trevlig helg och en trevlig föreläsning. Det blir mycket intressant att lyssna när ni varar med att prata.
  /Cristina

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att föreläsa. Kan tänka mig att det är lite nervöst. Skulle varit roligt att lyssnat på er men förhoppningsvis blir det fler gånger. Ni kanske kommer till Värmlandskretsen. Lökar och knölar är ett spännande område som jag kan alldeles för lite om men skulle vilja lära mig mer om (liksom de flesta andra områden.) Det är väl lite det som är så härligt med trädgård att det finns så mycket kul att lära sig om. Dagliljor i knopp nu? Minst sagt oväntat men september har visst varit varmare än augusti så det är kanske inte så konstigt om växterna inte riktigt vet varken ut eller in.
  Önskar dig en fortsatt fin höstvecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. En riktigt kändis-tät helg i Uppsala. Låter jättekul. Ser fram emot att få mer tid till sådant längre fram.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Mmm.. därför brukar jag volontera att vara först om det finns en möjlighet. Lökhelg i Uppsala lät annars kul. Ska försöka åka förbi Gerben idag fast egentligen så har jag redan nog... Rh schlippenbachii är det enda som fått höstfärger hos mig. Allt annat är fortfarande supergrönt :(

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera