lördag 13 augusti 2016

häckklippning en stund :)

 Allt detta regnandet har gjort att det växer som sjutton över allt, så i dag passade vi (Göran) på att klippa det som behövde ansas :) Till att börja med blev det Ligusterhäcken vid ingången som fick lite frisering.
 Så här blev det när det var klart.....
 ..... och så här på andra sidan, nu ska allt det avklippta tas om hand och det ska finputsas med sekatör :)
 Även buxbomshäcken fick sig en omgång :) Innan såg den ut så här.......
 ......... och efter så här :)
 Den häck som verkligen blivit vildvuxen var Avenbokshäcken, intentionen med den är att den ska vara väldigt smal och det var den absolut inte nu ;) 
 Som sagt vildvuxen är bara förnamnet :)
 Nu ser den betydligt finare ut.........
 ........även om det behövs lite finputs kvar även här men så började det regna - igen! Suck ! Så jag passade på att plantera om sticklingar som rotat sig.
 Tog sticklingar på den här godingen för några veckor sedan (5 stycken) och nu har 4 rotat sig så fint :) Det är Clematis montana 'Broughton Star' som  enligt uppgift ska blomma i april-maj men den brukar blomma samtidigt med blåregnet i juni så den har rätt lång blomningstid :) Den blir ca 4-6 meter hög och är min absolut käraste tidigblommande klematis :)
Hoppas att jag kan få sticklingarna att överleva vintern för jag skulle gärna plantera mer av den här älsklingen :) Ha en fortsatt fin helg alla!

2 kommentarer:

 1. Så himla snyggt det är när det är fina former på häckarna! Jag är dålig på att klippa men tar mig så småningom...
  Montanaklematis saknas hos mig... lyckades inte med de jag försökt plantera men får försöka igen för de är ju underbara....
  Ha´t himla gôrgôtt i sola
  Nina

  SvaraRadera
 2. Skicklig häckklippare! Antar att Anja blir mycket avundsjuk om hon ser det här! Antecknar namnet på din klematis! Ser helt underbar ut!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera