söndag 28 augusti 2016

Familjeträff ;)


 I dag hade STA gemensam växtmarknad för de västsvenska kretsarna i Lerdala (Skövde kommun) Det var en hel del försäljare och här håller vi på att plocka upp och förbereda innan besökarna/köparna blir insläppta :) Det var tur att vi hade parasoll med (fungerade som regnskydd idag) Det var uppehåll mellan skurarna i alla fall :) 
 Det är så himla kul att kunna träffas så här över "kretsgränserna", det är precis som en trädgårdsvän sa idag med ett stort leende " det är som att träffa familjen" och det var huvudet på spiken tycker jag för precis så är det :)
 Det var synd att jag glömde att fota när kommersen var i full gång, här ser det lite glest ut men det var mycket folk som kom :)
 Vi var duktiga idag, köpte bara ett träd :) Detta kunde jag bara inte motstå, en kastanjerönn! Ni hör själva visst låter det oemotståndligt? :) Sorbus sargentiana är det vetenskapliga namnet. Ett lite ovanligare träd somär långsamväxande men kan bli upp mot 8 meter enligt uppgift på nätet. Namnet "Kastanjerönn" har den fått för att den får mycket stora rödaktiga, klibbiga knoppar på våren som liknar hästkastanjens knoppar. Den har mörkt gröna blad och blommar med cremevita blommor i maj-juni och på hösten blir det stora klasar med orangeröda bär och bladen blir röda :) 
Den blir heller inte så vid i kronan och lite glesare i växtsättet. Det passar utmärkt då vi vill kunna plantera under trädet också :) Föll också för de vackert rödlila bladskaften :) Tänk så otroligt mycket roliga och annorlunda träd det finns, MÅSTE nog göra ett arboretum ;).

3 kommentarer:

 1. Ett riktigt fynd Monne! Ska bli kul o se foton på det framöver.... Hoppas inte ni drabbats av det dåliga vattnet i Stenungssund o delar av Tjörn idag! Jisses så slö jag är efter denna dagen men trevligt är det!
  På tisdag ska jag börja plantera, Tack så hemskt mycket för kanadapimpinellen <3
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Låter som ett helt oemotståndligt träd, kul när man hittar nya bekantskaper i växtvärlden. Har fått rapport från andra att det var en bra växtmarknad, trots vädret.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 3. Verkar vara ett trevligt och fint träd. Plus för utseende med plats för underplantering. Ett arboretum är väl aldrig fel. Blir hur spännande som helst med de zonförutsättningar du har.
  Javisst är det som en familjeträff, de där mötena. Jag har knappt några plantor kvar, men mängder som behöver delas eller som ska bort, fortfarande fina växter men inte här. Det blir tid för det nästa år.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera