onsdag 27 april 2016

Omgjord rabatt :)

 Det här är vad vi pysslat med den senaste tiden :) Denna rabatt har vi/jag aldrig varit riktigt nöjd med. Det har varit rätt torrt och växtvalet har gjort att det varit mer eller mindre trist fram till slutet av juni för att redan i slutet av juli se ut så här :)
 Hela hösten o vintern och fram till nu ser det ut så här, trist eller hur. Men efter att funderat och samlat på oss lite växter några år har vi nu fått till det mycket bättre :)
 Vi började med att lyfta upp och placera de befintliga stenarna på grusgången, vilket gjorde att gången blev lite smalare men framför allt att stenarna som sjunkit ner i leran nu blev större/högre. Vi kunde samtidigt snirkla till formen lite mer och........
 .... när en rad av den förhatliga plattgången togs bort kunde vi få till en lite mjukare form på andra sidan också :) Så småningom ska alla plattor bort men till att börja med blir det denna raden, även den biten som är kvar mot kameran och över den lilla bron o framåt :) Men det kommer senare.
 När formen var gjord fyllde vi på med grov torv och sedan uppe på det en blandning av jord, sand och grus.
 Efter diverse försök att få till en lite kuperad form började vi att plantera :) de platta stenarna uppe på, kan man ju senare ta bort om man vill plantera mer eller när de befintliga växterna har blivit större :)
 Vi blev mycket nöjda med resultatet, det blev mer enhetligt med den här typen av rabatt eftersom vi har liknande på var sida nu :)
Nu har en stoooor del av planteringskön försvunnit och nu är det bara kul om man hittar något annat som skulle kunna platsa :) Till hösten ska jag försöka plantera lite lökväxter så att det blir fint även tidig vår :) I morgon kommer vi förhoppningsvis att få vatten igen vilket ska bi underbart :)

6 kommentarer:

 1. Blev himla bra ju! Får nog komma o kolla i verkligheten snart 8-) Växterna gör ju så mycket för helhetsintrycket.....
  Ha´t himla gôrgôtt i vårkylan
  Nina

  SvaraRadera
 2. Oj så fint det blev, hopps få se det live i sommar :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Fint med den mer organiska formen! Blir nyfiken på vilka växter ni satt men antar att vi får veta så småningom. Behöver tips som får en rabatt att vara fin h-e-l-a säsongen!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Laila, jo jag kommer att göra ett inlägg om växterna lite senare :)

   Radera
 4. Tyckte det var fint innan, men ändrar mig genast när resultatet syns. Det blev mer harmoniskt nu.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette, Jag tycker också att det blev mer harmoniskt o enhetligt nu :)

   Radera