måndag 25 april 2016

Hagel o regn samt vattenbortfall.

 Idag har det varit isande kallt i vinden, det har också regnat, haglat både stort o smått o där emellan har solen tittat fram och gett oss lite värme men mest har det varit kallt :( Vi håller på mellan hagelskurarna med ett nytt projekt, varför göra klart annat innan man börjar på nya grejer :) Ni får se senare :) Pulsatilla vulgaris (den vita) och Pulsatilla grandis (den blå i mitten) verkar inte bry sig det minsta om väderleksförhållandena:) Inte heller min nya lilla Clematis integrifolia 'Mongolian Bells' som ni ser en liten del av bredvid gargoylen i koppargrytan verkar tycka att det är kasst väder :) Ska bli spännande att se om den lilla klematisen verkligen inte blir större är trettio centimeter hög som utlovas på etiketten.
  fort värmen kom i förra veckan några dagar satte många av mina dvärglönnar fart, här är det Acer palmatum 'Katsura' som, om bara värmen kommer tillbaka spricker ut med sina vackra blad :)
 Slog ut gjorde i alla fall mitt lilla dvärgkörsbär :) Prunus incisa 'Kojo-no-Mai'
Hade nu solen skinit och det varit varmare hade det surrat av både humlor, bin och fjärilar fast det är klart, fjärilar surrar ju inte :) 
I dag var det lite jobbigt på morgonen när vi upptäckte att vi inte hade något vatten :( Inga proppar var utlösta och det var bara att ringa till brunnsborrarfirman som installerade och drog nya rör/ledningar för knappt 3 år sedan. Vid kontroll verkade det som om det är själva den djupgående pumpen som pajat ( ingen bra reklam) det är i alla fall beställt en ny pump som förhoppningsvis kommer onsdag eller torsdag. Hoppas verkligen att det går snabbt o lätt att fixa för fy katten vad vatten man behöver. Toaletterna går inte att spola ( har spann med regnvatten bredvid nu) man kan inte tvätta händerna ( Göran är i väg o köper dunkar) Nåja man inser att man är väldigt bortskämd med bekvämligheter ;) Ha det gott alla!

4 kommentarer:

 1. Låter jobbigt att vara utan vatten! Hoppas allt löser sig enkelt så livet får återgå till normalläge <3
  Ha´t himla gôrgôtt bland blommera
  Nina

  SvaraRadera
 2. Hade ett landställe där det inte fanns rinnande vatten och aldrig nånsin gnällde jag att vi fick åka och hämta dunkar och hushålla... Men när diskmaskinen gick sönder hemma så höll jag på att bli galen innan den nya var på plats! Så beroende blir man...
  Vädret är verkligen ett riktigt aprilskämt :D

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Jo, man är verkligen bortskämd med att ha ständig tillgång på vatten. Minns när kommunens ledningar gick sönder för några år sedan och alla stod i långa köer för att hämta vatten vid tankstationerna de ställt ut. Man blir liksom lite handlingsförlamad för man använder vatten så mycket mer än vad man tänker på. Hoppas verkligen ni får tillbaka ert snart. Spännande med en klematis som bara blir 30 cm hög.
  Önskar en fin vecka med allt spännande som händer i trädgården nu! Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Vilken mardröm att bli utan vatten! Jag är väldigt glad för att vi har en reserv i form av en gammal grävd brunn med handpump, skulle pumpen som hämtar vatten från den djupborrade brunnen paja så klarar vi oss men får släpa hinkar så klart. Låter konstigt att er pump pajade efter så kort tid!
  Ljuvligt körsbärsträd! Spänd på att få veta mer om ert nya projekt och inser att även jag lever efter devisen Varför göra klart annat när man kan börja med något nytt!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera