tisdag 12 april 2016

Det växer så det knakar!

Småfåglarna kvittrade och solen strålade från en klarblå himmel och måsarna gav upp sitt vårskri över vattnet och Göran o jag gav oss i kast med rabatten utefter gärdesgården :) Just då var livet ljuvligt, några timmar senare inte lika ljuvligt, då ryggen gör sig påmind men det är som det är. Nu växer det så det knakar och blommor slår ut hela tiden, mer o mer :) Här är det påskliljan Tete-a-tete som får i alla fall mig att bli glad :)
 Här har Corydalis solida-hybrider och C.malkensis spridit ut sig till en heltäckande matta :)
 Pionen 'Charles Burgess' har kommit upp en bra bit bakom denna snödroppe, tror att det är Galanhus elwesii (bredbladig snödroppe)
Myrorna har jobbat på bra, det växer små blåsippor lite här o var :) Hittade två stycken, en blå och en rosa (röd) i grusgången och som jag nu grävt ner i stenpartiet:) Hoppas att de klaras sig, det gjorde den här lilla plantan som jag flyttade o grävde ner i en rabatt förra året :)

5 kommentarer:

 1. Oj vilken härlig Corydalis matta du har . Tur att myrorna gör jobbet ibland så man hittar nya fynd lite här och där :)
  Jag önskar dig en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Det är inte bara myrorna som jobbar på hos er ser jag! Här slog vitsipporna ut igår, härliga dagar!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Nunneört är just ljuvlig. Tyvärr så försvinner den vita formen hos mig på bekostnad av röda och rosa och smutsblåa nyanaser.
  Undrar hur det låter hos dig just nu för allt "knakande" ;-)))!
  Sätt på öronproppar;-))!
  Ha det gott! /Anja

  SvaraRadera
 4. Härligt när nunneörten sprider sig. Jag bara älskar den!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Tråkigt att höra att ryggen inte riktigt vill vara med. Att njuta av nunneörten som spridit sig så fint måste dock vara underbart. En helt fantastisk växt som jag bara måste komma till skott och införskaffa. Säger jag varje gång jag ser andras, men nu får jag bara inte glömma bort det när jag ska till plantskolan snart.......
  Önskar dig en fin vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera