söndag 10 april 2016

Det verkar som om det fungerar :)

 Ja nu har det nästan gått en vecka sedan jag skrev sist på bloggen, den största av våra perennrabatter är nu klar får ju alltid hålla efter ogräset under säsongen men den är i alla fall klar från fjolårsskräp :) Hur det såg ut innan såg ni ju i förra inlägget.
 Här är en bild från andra hållet, stensättningen under magnolian är dock inte riktigt klar än.
 Dagens projekt var att rensa i "Båten", vi kallar denna rabatt så :) Började i den soliga delen och allt eftersom kom solen fram även i resten av rabatten :)
 Efter otaliga små vilopauser och ett längre lunchuppehåll blev jag äntligen klar, är riktigt stolt över att jag faktiskt orkade ta hela alldeles själv (Göran jobbar) :) Några värktabletter eller ett glas vin ska förhoppningsvis göra susen för ryggvärken:)
 Efter en stunds vila blandade jag till en omgång av Trico Graden, det verkar som om det fungerar mot rådjuren :) I den rabatten som vi sprutade för ca en vecka sedan kan man se att dagliljorna har börjat att växa :) Nu efter några dagars regnande tänkte jag spruta en gång till. Blandar ut detta med vatten.................
......... i en sådan här spruta som fungerar jättebra. ca 4 liter går det i och det räcker faktiskt rätt långt, nu sprutar jag på mer eller mindre allt i trädgården då rådjuren är på både det ena o det andra. Kanske kan man få dem att rata vår trädgård i fortsättningen om allt smakar/luktar apa :)  Ha en fin söndagskväll :)

6 kommentarer:

 1. Trico garden har fungerat bra här också. Det gäller bara att komma ihåg att att 'behandlingen' behöver upprepas när det regnat.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Så flitig du varit och fint blev det!
  Varje dag när jag ser rådjuren gå och beta på våra ängar häromkring välsignar jag de höga stängslen som omgärdar trädgårdsdelen av tomten!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Oj vad det kommer fint ho dig!! Härligt att få rensat en del rabatter men var rädd om ryggen!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Härligt att se rabatterna så här tidigt för då syns verkligen de fina stenkanterna och planteringarnas snygga former. Vad flitig du varit. Har också vårstädat en del men har mycket kvar :-) Tänker som du med rådjuren, att det ska stinka i hela trädgården så att de håller sig borta. Jag använder dock blodmjöl som jag hoppas ska fungera. En hel del krokusar och några tulpaner hann de sätta i sig innan jag fick ut skyddet men nu hoppas jag ..... peppar, peppar.....
  Ha en underbar vårvecka i det fina vädret! Anna-Karin

  SvaraRadera
 5. Använder också Trico Garden och det verkar att fungera. Det är ju inte roligt när rådjuren betat av allt det fina. Använder blodmjöl också men det blir så fult när det bli blött.

  SvaraRadera
 6. Jag lider med dig Monica, din skattkammare till trädgård får inte bli offer för dessa marodörer! Du har ju en förmögenhet nergrävd i rabatterna!
  Var köper man detta mirakelmedel? Det är första gången jag hör talas om den. Visserligen har jag nät mot skogen till men jag får trots det sporadiska besök och behöver dubbelskydda framför allt min alunrotrabatt lite längre fram.
  Undrar också om du ska sälja lite av dina många fantastiska hostor i Uddevalla? Det blev inga hostor köpta i Kiekeberg, jag tyckte att de var för långt gångna för att vara april.
  Det är så himla snyggt hos er!
  Kram
  Marta

  SvaraRadera