torsdag 31 mars 2016

Man é som man é :)

 Snöirisen 'Sheila Ann Germany' har nu slagit ut och den verkar trivas :) Detta är tydligen en "syster" till 'Katharine Hodgkin' men har en djupare blå färg. Har svårt att jämföra eftersom jag inte har K.H. Men jag är väldigt nöjd med den :) Mindre nöjd är jag däremot att jag inte fick se den andra snöirisen  blomma, jag köpte ju två olika av Gerben hösten 2014, den andra heter 'Lady Beatrix Stanley' och den tyckte tydligen rådjuren var smaskens för den bet de av strax efter att jag visat bilder av dem här på bloggen :( Hade ingen aning om att rådjuren skulle äta snöiris så jag hade inte lagt över något, men jag hann att rädda 'Shiela' med en upp o nervänd trådkorg :)
 Blåsipporna kommer också nu, den här plantan har myrorna planterat här i gruset och den blir större o större för varje år :)
Denna plantan finns inne i rabatten men jag undrar om det är Hepatica transsylatica som det står på skylten i närheten. Tror att den plantan har gått ut och detta är ännu, en av myrorna planterad Hepatica nobilis:) Fick en planta av min ingifta morbror för flera år sedan, som han grävde upp i deras trädgård innan de flyttade till lägenhet. Den är uppgrävd i Marstrand på den tiden när man fick göra så och nu har jag alltså den plantan hos mig. Min morbror gick bort för några år sedan så plantan är extra kär för mig :)
Nu börjar tiden när det underbart att gå runt på dagliga rundor i trädgården, det händer hela tiden nya saker :) allting vaknar till liv och  jag kommer på mig själv med att gå runt och småprata med mig själv och kommentera att " Åh kommer du redan" och " Nä men titta!! Åh så fint" :) Man är lite knäpp, men man é som é, när man inte blev som man skulle :)
Ha det gott alla!

8 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen. Det är så trevligt att följa din hemsida och visst blir man lite "pratig" när man tar den dagliga rundan.

  SvaraRadera
 2. Så flotte iris, de ligner på Katherine Hepburn, ja. Jeg skriver dem på ønskelisten min! Ønsker deg riktig god bedring så du snart har overskudd til alt som skal gjøres i hagen på denne tiden. Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Grattis på din födelsedag!
  Du bör kunna se fjolårsbladen vilken blåsippa det är.
  Här blommar alla för fullt.
  Småirisarna är halvdecimeter höga. Förra året var KH primadonna.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr finns det inga blad alls, fjolårsbladen är borta och de nya har ju inte kommit ännu :(

   Radera
 4. Låter som om du haft en fin dag i trägårn <3 Du har Katharine Hodgkin på min födelsedagshälsning om det går o jämföra....
  Ha´t himla gôrgôtt även i môra
  Nina

  SvaraRadera
 5. Trodde inte heller att rådjur käkar iris. Vår granne har inget rådjursstaket så där promenerar odjuren fritt men de har massor av irisar. Konstigt.
  Önskar dig en trevlig helg/Laila

  SvaraRadera
 6. OJA många glädjerop här också till grannars förnöjelse :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Det var en stor och fin tuva. Håller tummarna för att du får ha den ifred. Visst är det mysigt att gå sina dagliga rundor nu och njuta. Det har till och med hänt saker, växt, slagit ut mellan första turen och kvällsturen.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera