måndag 21 mars 2016

Händelserik helg!

 Så här såg det ut i gräsmattan på Botan i lördags, det går ju inte att bli annat än lycklig av en sådan syn:)
 Det var årsmöte i Rhododendronföreningen Västsvenska kretsen och det var fantastiskt roligt att så många kom, det var nog dock inte årsmötet i sig som drog :) Snarare var det...........
 ......... den här mannen som de flesta kom för att höra på :) Peter Knutsson berättade om sin trädgård i allmänhet och våtbäddar i synnerhet. Det var mycket matnyttigt man fick ta del av :)En mycket trevlig dag blev det.
 Söndagen blev inte sämre den, då var den STA BoD som hade en träff på Thordéngården och även här kom det mycket folk för att lyssna på ......
 ..... den här mannen, Conny Assarsson. Han bjöd på ett fantastiskt trevligt och innehållsrikt föredrag om sin och Mariannes trädgård och framför allt om alla deras azaleor:)
 De hade även med sig en hel del plantor till försäljning och det var många av oss som hittade godbitar :) Här är det Marianne som sköter försäljningen av dem.
På hemvägen stannade vi till strax innan Henån för lite fotografering då solen gick ner i havet och det var så vackert.

5 kommentarer:

 1. Vilken helt underbar helg ni haft och säkert matnyttig också i kunskap. Till Marianne och Conny har jag varit och deras trädgård är helt fantastisk sen är de ju helt underbara människor också. Peter Knutsson hoppas jag få träffa på och besök i sommar me man vet aldrig hur det blir med det...
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Fram till jag började blogga har jag alltid tyckt att jag bott väldigt bra till i mitten av Småland. Hyggligt avstånd till tre kuster och Öland, inte alltför långt till Danmark och kontinenten. Nu tänker jag med jämna mellanrum att det hade varit rasandes trevligt att bo närmare Botan med alla utställningar, föreläsningar och händelser. Bara att ströva i backarna är ju underbart. Så här på våren hade det också varit trevligt att bo ett par odlingszoner bättre, men man får jobba med det man har. Inte minst Berit ovan visar ju att zoner inte är allt. Ovanpå detta verkar ni ha så mycket kunskap samlad på er kant, som man gärna velat ta del av. Internet är inte allt.

  Har vi ett litet referat om våtbäddar att se fram emot..
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Anette, internet är inte allt :) Det finns stunder när jag önskar att vi bodde i Skåne med närheten till Sofiero o Danmark men det är väl så, gräset är alltid grönare...... :) Angående våtbädd så blir det med säkerhet ett referat OM jag gör en, kan inte bestämma mig riktigt ;)

   Radera
 3. Du är ju för härlig. Så kul med alla möten som du går på. Jag hinner inte med något sådant eller kanske det är dagas att ta sig lite tid till sådant. Men jag är nog för hemmakär.
  Fint med krokusarna de blommar för fullt även här.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Alla trevliga trädgårdsföreningar som ni är med i! Här finns typ inga!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera