fredag 18 mars 2016

Vintergäck o snödroppar!

 Så fort solen tittar fram, som den gjort idag så fullständigt lyser vintergäcken i kapp med solen :) vid mulet väder är den ihopkrupen, som om den ville skydda sig mot det trista vädret.
 Har genom åren planterat snödroppar lite här och var, de flesta har jag vunnit och nu har det blivit lite större tuvor, den här fyllda är så vacker men något namn har jag tyvärr inte. Kanske någon som vet?
 Så här ser den i alla fall ut inuti, fick ta en pinne som stötta för att kunna fota :)
Här är en annan tuva med enkla snödroppar men lika älskade som de fyllda :)
Om vädret håller i sig ska vi fortsätta att "våra" i förträdgården, det blir nog lite före o efterbilder i nästa vecka :) Ha en trevlig helg alla!

5 kommentarer:

 1. Haha, här blommar vinterdäcken också. Även några snödroppstuvor har börjat i varierande omfattning. Dock har mina fyllda 'Flore Pleno' inte börjat. Brukar bli fem cm höga, det finns andra fyllda så något namn vågar jag inte ge dina.
  Trevlig helg.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Oj så fint det är med stora bestånd av både det ena och det andra ;-)! Jag fick av Birgitta förra året den dubbla som ser ut som dina. Jag trodde att de hette 'Flora Pleno', men det är kanske inte rätt. Hoppas att Birgitta tittar hit för hon vet:-)!
  Och vintergäcken är ju bara så otroligt söta.
  Även jag håller på att "våra" i trädgården. Så härligt en dag som denna med sol och svag vind.
  Ha det jättegott!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Ja, de behöver verkligen en liten stötta, för att man ska kunna se hur de ser ut ordentligt! men visst är de för bedårande, de där snödropparna!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 4. Fina snödroppar, visst är det något visst med de där allra första blommorna på våren!
  Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 5. Jag hade turen att få ärva och förvalta massor med snödroppar från min mans mormors trädgård. Jag planterade ut dem på entrésidan och vilken skillnad det blir på humöret! Det är inte många blommor som har förmågan att ingjuta så mycket hopp och förväntan som snödroppar. Jag har varit dum och underskatta dem i så många år.
  Hälsar
  Marta

  SvaraRadera