söndag 11 januari 2015

Åter igen en fantastisk helg i Varberg!

 Så är då den efterlängtade helgen i Varberg till ända :( Nu får man suga på den här karamellen ett bra tag:) "Trädgårdsfest mitt i vintern" inföll i år lördagen den 10 januari till söndagen den 11 januari men vi åkte ner redan på fredagen och började med att åka direkt till Ullared på fredag morgon:) När vi kommit till Kungälv började det regna och vid Kungsbacka ungefär började det att bli snöblandat, det blev mer o mer snö och framme vid Ullared så var det rejäla flingor som föll. Det var ju plusgrader så det var till att "vada" i lågskor i snövatten från parkeringen in till Gekås:( Men det var trevligt att gå omkring i några timmar i ett för ovanlighetens skull ganska tomt varuhus:) När vi kände oss nöjda åkte vi till Varberg och checkade in på Hotell Fregatten:) Vi hade ställt in oss på en mysig kväll i relaxavdelningen och bubbelpool och kvällsmat på hotellet men.....................
 ......... det visade sig att relaxavd. var stängd p.g.a reparation :( men vi fick fribiljetter till Varbergs Varmbadhus om vi ville. Sagt o gjort med handdukar från hotellet o badkläder i en Ullaredpåse:) gick vi till varmbadhuset ( 10 min. väg)  Det var ett stort stenhus som invigdes 1925 och nu mera innehöll både gym, läkarmottagning etc. Vilket vackert hus!
 När man sedan kom in i poolen blev man salig av lycka, fantastisk miljö o saltvatten i bassängen som höll en temperatur på 32 grader:) Åh vad ljuvligt det var att flyta omkring o ta ett o annat simtag :) Efter en stund bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och äta lite kvällsmat. Det hade nu börjat att blåsa rejält så man var ordentligt genomblåst när vi kom upp på rummet.
 Då smakade det gott med lite starkt:) Någon mat på hotellet blev det inte i stället gick vi ut och käkade med 3 trevliga vänner som också kommit på fredagen:) senare, tillbaka på hotellet anslöt 2 st till och det blev mer vin och soffhäng i hotellets vestibul, det blev en mycket trevlig kväll:)
 På lördagen började föreläsningarna klockan 12. 45, som vanligt i Varbergs teater. Det är mycket människor som samlas i teater foajén för att mingla och dricka kaffe mellan föredragshållarna och först ut denna gång var  Mona Holmberg. Två till var det att lyssna på denna lördag och det var Peter Korn och Henrik Zetterlund. Vi var nog alla riktigt nöjda o inspirerade efter denna eftermiddag. Nu skulle vi gå tillbaka till hotellet för att vila lite och byta om inför middagen senare på kvällen. Nu blåste det rejält, det var tur att stället vi skulle äta på låg väldigt nära hotellet för det var svårt att gå upprätt nästan. Det var fullt av människor på restaurangen trots att inte alla deltog. Det blev sent och en del vin men oj vad trevligt det var:)
Det blåste våldsamt hela natten samt regnade och söndagen började med att strömmen gick precis när vi ätit upp vår frukost, synd om dem som kom senare för de fick kanske inget kaffe:( Vi passade på att packa ihop våra saker på rummet med hjälp av ficklampan på mobilen, som tur var hade jag packat ner det mesta redan på lördagen:) Sedan gick vi ner till hamnen (5 min väg) och fotade lite av havet som var vilt o upprört. Sedan gick vi upp till teatern igen, nu skulle vi få höra de två sista föreläsarna för helgen som var Owe Jaktlund och Karin Berglund :) Efter dessa var det alltså slut för den här gången. Det har sammanfattningsvis varit en kanontrevlig helg med mycket trevliga o inspirerande föredrag, god mat o vin och framför allt en underbar samvaro med fantastiska o härliga människor, prat i kvadrat om både det ena o det andra och även trädgård :) Tack alla goa, ingen nämnd o ingen glömd för en fantastiskt minnesvärd helg!
Berit,  jag hoppas att din resa hem förlöpte väl!

6 kommentarer:

 1. Jo, väldans trevligt var det 8-)

  SvaraRadera
 2. Ja en helt fantastisk helg , den kommer jag att leva lääänge på:) Underbart att åter få umgås med er igen ....
  Nu är jag hemma efter mycket strul....ombokade plan och försenade plan ...
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Så kul att ni kom - och att vi hann umgås riktigt ordentligt den här gången :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Christina det var riktigt roligt :) Stort tack för att ni ordnar det så trevligt för oss alla!

   Radera
 4. Två roliga dagar trots stormen. Möten med människor som har samma intresse som man själv och kombinationen av föredrag, allt från trädgårdsdrömmar till växtinformation. En perfekt helg nu när det börjar klia i fingrarna .....
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Låter som en fantastisk helg både föreläsarna och det magiska badhuset.
  Här hade vi fullt sjå med att dra igång elverk när strömmen gick både åt oss själva och svärfar. Strömmen kom och gick så det var mycket farande och fixande.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera