söndag 2 november 2014

Nu kan man se hur det kommer att bli:)

 Det har hänt lite sedan jag skrev om "projektet" förra söndagen. Då började vi/Göran att köra ut sand som vi lade över tidningstäcket. Jag skrev då att vi skulle ändra formen på rabatten och här kan ni se hur hörnet såg ut, väldigt "vasst" och det ville vi ändra:)
 Även kantstenarna hade sjunkit rejält under åren så de har lyfts upp, och här kan ni se ungefär hur nya hörnet kommer att bli. Vi fyllde dock på lite mer sand efter att jag tog bilden :)
 Här står jag på vår trappa och nu ser ni en bättre översiktsbild på hur det ser ut, längst till vänster har vi dock inte ens börjat eftersom vi ska ta bort en gammal tråkig fläder och en ros.
 Här är det nya hörnet klart :) Och som ni ser är stenkanten mycket högre nu:)
 Här är flädern o rosen som snart är ett minne blott.
Vi har börja att fylla på torv och hittills är det ca två pallar alltså 18 balar som ligger här, det går nog åt ännu mer tror jag men sedan får det vara till våren och DÅ ska vi börja att plantera:) Men ännu är det lite jobb kvar som sagt men eftersom Göran jobbar så får det bli på lediga stunder och nu blir det fort mörkt på kvällarna så vi får se när det blir färdigt. Huvudsaken är att det går framåt:)

10 kommentarer:

 1. Vilket jobb ni lagt ner men otroligt fint blir det.
  Jag har fått en del ideer i huvudet men det är inte säkert att jag får med mig gubben min i projektet.

  Spännande att få se det färdigt. Vad har ni tänkt plantera för växter. ? När ni lägger på torv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli mycket små/dvärgväxande Rhododendron och mindre hostor o gräs, lite större stenar ska också placeras på strategiska platser och en o annan buske :) Men surjordsväxter i allmänhet blir det:)

   Radera
 2. Superfint! Och jag har nog missat gabionen, när byggde ni den? Läcker!

  SvaraRadera
 3. Vilket jobb ni har lagt ner, ni är ju riktiga anläggare!
  Kul med nya rabatter för det betyder nya växter eller hur?
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Ja det märks att jag inte har kollat runt på bloggar något det senaste när jag missat dina gabioner. Jag som inte ens är särskilt förtjust i sådana tycker att dina blev grymt snygga! Fint med avenbokshäcken mot och ja, det kommer förstås blir supergrannt alltihop!

  SvaraRadera
 5. Ja, nu ser man att det kommer att bli nåt alldeles extra. Så flitiga ni varit.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 6. Wow!!! Supersnyggt blev det!! En liten parentes, jag har anmält mig nu till Varberg :)
  Ha en underbar dag!

  SvaraRadera
 7. Så fint med stenmuren och rabatten - men vilket jobb :) Inte behöver ni gymma inte :) Och grattis till lilla underverket!!! ♥ Kan tro det är mysigt :)
  Nu har jag precis varit ute och släppt in katterna - fy vad kallt det kändes helt plötsligt - väderomslag? November är inte min månad, jag går i ide fullständigt, kurar ihop mig under filten och längtar till december då allt genast blir roligtare :) Ha det bäst ♥

  SvaraRadera
 8. Oj vad ni sliter! Så fint det kommer bli! Gabionmuren var ju läcker!

  /Lillianna

  SvaraRadera