måndag 17 november 2014

Loppisfynd!

 I somras när vi var i Örnsköldsvik och visade bilder från vår trädgård passade vi på att kika in i varenda loppis/antikaffär vi kunde hitta:) I en underbar butik i Sundsvallstrakten hittade vi bland annat dessa gamla"garnvindor", de fanns tre stycken och vi tog alla tre:) En ville jag ha inne och den har nu fått sin plats här vid braskaminen. En gammal koppargryta som också är ett loppisfynd fast inte från samma resa får fungera som urna till lite tall o granris, i alla fall nu till jul. Närheten till spisen och den värme som alstras då den är tänd gör att det får bli oäkta grenar annars hade de nog tappat alla barren omgående. Vid adventstider kommer jag nog att "plutta" ner några röda blommor eller bärkvistar också för julighetens skull :)
 Vill jag ha levande blomprakt kan jag ju njuta av novemberkaktusarna i köksfönstret, den här orange är underbar:)
För att inte tala om den här, måste försöka att komma ihåg att ta sticklingar på den här för jag har aldrig sett den blomfärgen varken förr eller senare ( efter att ha köpt den på Plantagen för ca 5 år sedan) och den är fantastisk tycker jag:)

4 kommentarer:

 1. Tvågärgad novemberkaktusen har jag aldrig sett tidigare, förutom att det kan vara en färg på ståndarna och en annan på själva blomman. Ser verkligen exotiskt ut.
  Ha en fin vecka. Nu är ni väl inte ute och jobbar i ovädret.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Du visar alltid vid den här tiden på året så vackra kaktusar. Den gamla plantan vi har kommer bara med två blommor. Inga gröna fingrar när det gäller kaktusar här inte.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  Ville bara sända en hösthälsning här i höstmörkret. Skal försöka komma i fart med min blogg rejält nu i vinter.

  SvaraRadera
 4. Det är totalt obegripligt att jag har missat dessa kaktusar. Jag hade sådana förr, men har glömt bort dem senare åren. Det sköna med dessa är att man kan köpa nya varje november...jag tror jag tar en sväng i Blomsterlandet för att jag avskyr Plantagen numera.
  Din tvåfärgade är jättefin. Har själv haft en tvåfärgad rosa/vit./Anja

  SvaraRadera