onsdag 5 november 2014

Märkbart kyligare!

Jo det kändes allt att det var betydligt kallare i luften i förmiddags när vi fortsatte med vårt projekt:) Nu är flädern o rosen borttagna och nu ska vi se om vi kan hitta någon fin barrväxt av lite större modell att plantera där istället:) När Göran sedan åkte iväg på ett möte tog jag kameran med mig på en runda. Här är den nya stigen o rabatten (torvblocken) ovanför växthuset. Lite hitom där jag står till vänster..............
 .......... växer Acer palmatum 'Dissectum Garnet' som jag stammade upp lite tidigare i höst. Detta foto tog jag för en vecka sedan så tyvärr har nästan alla löven nu fallit av men visst är den helt underbar i färgen? Helt mörkt brunröda löv hela säsongen som sedan övergår i denna fantastiska höstfärg! Inte konstigt att jag älskar lönnar va :)
 Till höger växer detta hybridolvon (Viburnum burkwoodii) som nu blommar för fullt, doftar fantastiskt gör det också:)

4 kommentarer:

 1. Göran berättade igår att han grävt och slitit. Nu förstår jag hur mycket. Underbar färg på lönnlöven.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. En ny del av trädgården som jag inte sett tidigare. Jag är ju så svag för när naturen få vara med och styra lite, smälta in. Vackra hällar och underbar lönn. Vilken karamell! Fint att stamma upp.Blommande olvon känns ju helt malplacerat, fast vackert.
  Ni är så flitiga. Här har vi haft en liten trädgårdspaus, men vi har ett stort projekt att ta tag i så fort frosten har rensat upp lite.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 3. Jag har tagit mig till med en vana. Nämligen att försöka läsa din blogg ofta. Tyvärr är det svårt med dessa vackra lönnar i zon 4. Jag skulle önska att jag kan ha några. Jag får hålla mig till härdigare varianter. Kanske kan jag längre fram ordna med en varmare plats. Jag lyckades fynda ett olvon lika ditt på Blomsterlandet för 20:-. Ni läser rätt. Jag hoppas att det skall överleva vintern och även kommande. Längtar redan efter våren. Just nu regnar det men tidigare idag har det flugit snöflingor.

  Cristina

  SvaraRadera
 4. Vad glad jag blir Cristina att du gillar att läsa min blogg, det värmer:) Ja jag är glad att vi har zon 1-2 här så att dvärglönnar är möjliga att odla:) Vilket fynd, 20:- är ju fantastiskt billigt :)

  SvaraRadera