onsdag 6 november 2013

Så himla irriterad!

I går satt jag och såg på Äntligen Hemma, gillar att ta till mig nya idèer och tips både när det gäller inredning och trädgård. I går blev jag dock fruktansvärt irriterad, Bosse Rappne skulle fixa till en mur och Anders Stålhand skulle plantera lite. Vad jag störde mig på var att han planterade marktäckare och det var bl.a Vinca rätt så tätt och det var väl ok men sedan kom chocken alldeles bredvid planterade han myskmadra och spetsmössa????????  Det kommer ju inte att dröja speciellt länge förrän Vincan tagit över hela rabatten. Sedan satte han snödroppslökar in emellan, undrar om de någonsin kan orka att titta upp bland Vincan. Det ser så fint ut på bild men jag anser att det är att lura människor som inte vet hur växterna beter sig. Varför gör dessa trädgårdsarkitekter/designers/mästare alla på samma sätt, planterar extrema "ogräs" i rabatter. Har sett hur en del planterat randgräs tillsammans med låga perenner, visst det ser jättefint ut just då men sedan.......... Nä, jag blir så irriterad. Ni ser på bilden min Vincahörna under linden, där fanns från början både hosta, spetsmössa och Primula INGET orkade konkurrera med Vincan. Så där blev det markduk och grus . 

4 kommentarer:

 1. Hei! Jeg fikk heldigvis lukt bort (3 år siden) vincaen før den rakk å spre seg. Ser ingen tegn til den. Ja, det er ille at "ekspertene" lurer folk til å plante ugress. Håper mange leser innlegget ditt. Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 2. Kloka ord! Myskmadra är ju också som ogräs! Det hade varit bättre med enbart Spetsmössa och kanske Sockblomma som bildar tuvor och vackra blad, och vårlökar däremellan. De borde anlita oss i stället :) Ha det bäst :)

  SvaraRadera
 3. För lite egen erfarenhet? Och sen skall det se färdigt ut i TV. De lär upptäcka sen ;)

  SvaraRadera
 4. Hej, vad tråkigt att du haft sådana problem med vincan, det är verkligen inte min mening att lura på någon ogräs, det här var ett riktigt mörkt och torrt läge och på sådana platser har jag använt både vinca och myskmadra tidigare och du har alldeles rätt i att vincan säkert på sikt är mer expansiv än myskmadran och mer än spetsmössan. Men jag har sett fina, mogna planteringar med spetsmössa och myskmadra tillsammans. Jättebra tips med sockblomma och spetsmössa. Sockblomman är ju underbar! Jättebra med återkoppling och man kan ju aldrig sluta lära sig!

  SvaraRadera