tisdag 19 november 2013

Den fula ankungen!

 Varje år vid den här tiden kommer dessa besökare och slår sig ner i viken utanför oss, knölsvanen är så otroligt vacker tycker jag. Ibland kan det vara, ja säkert uppåt 50-60 individer och jag tänker alltid på H-C Andersens "Den fula ankungen" när jag ser dem:) 
Medan jag stod där vid vägkanten så simmade de närmare och närmare men det var svårt att få till ett foto där de alla simmade så där majestätiskt som bara svanar kan, för de dök ner med huvudet hela tiden så det var bara rumporna man såg som stod rakt upp som små isberg ;)

4 kommentarer:

 1. Vad vackert med ett stilla hav och svanar! Visst får man lust att leta upp lite bröd och mata dem, de är så fina och ståtliga. Ibland när vi är ute med båten kan det komma svanar simmande men ofta är de aggressiva, och blir ännu värre om de matas! Fräser och hugger!

  Åh, så du har träffat Henrik Valentin! Han är mysig :) Vi var ett gäng som åkte på trädgårdsresa och då besökte vi deras fina trädgård, älskar hans ruin!! Verkligen värt ett besök!! Har även två av hans böcker, också mysiga.
  Här blommar Olvonet med - det är verkligen varmt för årstiden, lite trist bara att snart kommer kylan och förstör knopparna, ffa Julrosen som nu blommar. Ha det :)

  SvaraRadera
 2. Den vyn är så vacker även utan svanar!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Mäktiga fåglar, vackra att skåda men jag har erfarit att de angå till attack vid närkontakt!
  Måste erkänna att jag ibland saknar din gamla header - den förmedlade en alldeles speciell stämning!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Der ser rart og dejligt ud hos dig. Smukt med svaner på søen.
  Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera