fredag 15 mars 2013

En kul sak och en kulsak:)

 Den som känner mig vet att jag avskyr särskrivningar och retar mig något vansinnigt på det "otyget":) Därför kunde jag inte låta bli rubriken idag;) Det som alltså är en kul sak är att min Pelargon cotyledonis nu har slagit ut sina blommor, visst är det otroligt vackra?
Det som är en kulsak är det här! - "Waterpearls" man häller de knappnålsstora små kulorna i en behållare och slår på 5 liter vatten väntar i 12 timmar och slår sedan av det överflödiga vattnet:) Kulorna fungerar som en vattenreserv till både krukväxter och snittblommor:) Jag testade med att köpa minipåskliljor och tvätta bort all jord och sätta ner dem bland kulorna:) Ska se till så att varken katterna eller barnbarnet är på dem.

3 kommentarer:

 1. Härlig kulsak. Det är en äckelkänsla att ta i kulorna. Det finns en jättestorlek som är "manetvarning" på.

  Jag har även sett att man rekommenderar en tsk (torra) av dessa kulor i planteringsgrop för perenner för att hjälpa den nyplanterade växten med vatten den första tiden.

  SvaraRadera
 2. Waterpearls har jag aldrig hört talas om! Men det verkar ju intressant, särskilt det A-C säger i sin kommentar om att de kan förse nyplanterade växter med vattenreserv!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Monne! Jag hade t.o.m. ett tag en ruta om skrivregler ang särskrivning i min blogg på högersidan,högst upp. Det hjälpte inte;)!
  Vattenpärlorna har jag hört talas om men inte provat själv. /Anja

  SvaraRadera