onsdag 6 mars 2013

Borta bra men hemma bäst!

 I morse bar det av till Rydal som ligger mellan Seglora och Kinna i Marks kommun. Det var själva muséet som var målet, Leader Sjuhärad hade kallat samman ytterligare ett möte, denna gång med temat "Trädgården som växande besöksnäring". Detta foto är taget på trappan till Wärdshuset Spinnaren som ligger mitt emot muséet och det var här vi intog lunchen:) Visst är muséet vackert?  Det var kommunalrådet i Marks kommun Margareta Lövgrensom hälsade oss alla välkomna och efter det var det meningen att Peter Englander skulle hålla föredrag men han hade blivit sjuk och Peter Svensson från Jonsereds Herrgård hoppade in med kort varsel och gjorde så med den äran:) Efter det var det Anna Maria Pålsdottir doktorand vid SLU Alnarp som pratade om "Trädgården som resurs för välbefinnandet" Lunchen från klockan 12 till halv ett och om man ville kunde man då få en guidad tur genom muséet.
Maskinparken var från 1940-talet men kardmaskinen var från 1890-talet och  det var intressant att gå igenom denna enorma byggnad med alla dessa maskiner. Vi gick lite för oss själva eftersom vi missade guidningen:) Efter lunchen var det sedan Eva Olsson från "Österlenkryddor":s tur att berätta om sitt företag. Slutligen var det en paneldiskussion med Elisabet Wessbrandt fd projektledare Trädgårdsturism Linné, numera Södviks Gästgivargård, Susann Gustavsson Turistchef Tranemo, Daniel Karlsson marknadsansvarig på Cramers Blommor, Peter Svensson Jonsereds Herrgård.  Det hela var väldigt trevligt och intressant med många reflektioner. Träffade också både okända och kända människor som t.ex. Ester (http://esterstradgard.blogspot.se/) Väldigt kul att ses Ester:)


Bild från muséet, tänk att jobba här i timme efter timme för 48 öre i timman!
Även om det är fantastiskt trevlig och intressant att komma hemifrån och se nya platser och miljöer och träffa intressanta människor så är det alltid en speciell känsla att komma hem:)

1 kommentar:

 1. Hej!
  Det var trevligt att träffa er också - har alltid kul i ert sällskap!
  Träffen var verkligen inspirerande och jag åkte hem med huvudet fullt av idéer för trädgården här hemma.
  Tack för i dag!
  Kram Ester

  SvaraRadera