onsdag 13 mars 2013

Det funkade:)

Här är det Clethra alnifolia som kommer:)
 Är så himla glad att vårt sätt/test att övervintra sticklingar från lövfällande buskar som jag tog i höstas har lyckats:) Alla andra år har procenten som överlevt vintern varit mycket låg. Nu satte vi in krukorna i garaget där det är mörkt och kallt (ca +4 ) De fick med andra ord gå i vintervila:) För några veckor sedan tog jag in dem i stallet under växtlamporna och titta! Både Clethra alnifolia (Konvaljbuske), Cotinus coggygria (Perukbuske) och fyra olika hortensior har börjat att vegitera:))
 Detta är Hydrangea serrata 'Forget Me Not'
 Vad jag kan se är det i alla fall en av sticklingarna från min rödbladiga perukbuske som kommer så fint:)
Clethra alnifolia

Hydrangea serrata 'Forget Me Not'

Hydrangea serrata 'M:t Aso'

Hydrangea paniculata WC Kuril.

Hydrangea paniculata 'Dharuma' 

4 kommentarer:

 1. Grattis!!!Toppenkul när man lyckas. Må de nu växa till sig och bli stadiga så de snart får komma ut på egen "kuppe" :)

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ så himla kul!!! Det är nått jag ska pröva mera att göra...ta sticklingar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Så roligt då! Jag övervintrar mina krukträdsticklingar också frostfritt! Härligt när de börjar vegetera lite tidigare./Anja

  ps
  Jomenjo. Jag skrev om Wille i en kommentar till alla: Han mår bra. Jag tror att det var 'dagen-efter-reaktion. Vi hade varit då på Blå Stjärnan dagen innan och på diabeteskontroll och då tas det en massa prover och 'hittan och dittan' med Wille. Jag tror att det var en kraftig reaktion av den stress han var utsatt för. Det trodde veterinären också även om hon ansåg att det är rätt ovanligt.
  ds

  SvaraRadera
 4. Vad kul och jag måste säga att ni har gröna fingrar//Britt

  SvaraRadera