fredag 21 oktober 2011

Braskaminen på plats!

När vi klätt på oss och ätit frukost i morse var klockan ungefär halv 8, en halvtimma senare skulle killen komma som skulle installera den nya braskaminen:) Det tog en liten stund att först montera ner den gamla men det gick:) Så här såg det ut tidigt på förmiddagen innan rimfrosten tinat bort, det är vackert när havet ligger som en spegel;)

Första momentet, själva stommen är på plats.
Själva täljstenarna lades dit som ett pussel;) Det var en duktig kille som monterade ihop allt, och snabbt gick det också fast vi tog en fikapaus:)
Det var en rejäl verktygslåda han hade med sig och med alla kartonger, plastemballage och liknande var det riktigt rörigt ett tag speciellt som tre katter var FRUKTANSVÄRT nyfikna och tillslut fick motas ner i källaren;) Vi stängde barngrinden och då satt de alla tre på översta trappsteget och jamade och pep:) Killen sprang ju ut och in hela tiden med pinaler så jag var ju rädd att de skulle smita ut. Men det gick vägen för efter en stund var det ju inte lika spännande längre så de gick och lade sig och sov utom Bobo då förstås som bara MÅSTE vara med"mamma":))
Så här blev det:) Nu måste vi vänta på att sotarn ska godkänna det hela innan vi kan börja elda men några blockljus fungerar det med:))
Imorgon bitti åker vi till Norrköping och ombudsmötet för STA. Kommer hem på söndag kväll så det blir nog inget skrivet på bloggen i helgen:) Sonen ska passa hus och katter, tur med barnen så nära;))

3 kommentarer:

 1. Mysigt att kunna elda! Och blogger har ändrat säger du? Oj, då får man väl testa ett inlägg idag då, nyfiken på vad de hittat på.
  Lycka till på OM nu!

  SvaraRadera
 2. Gott med en ny på plats :-)

  Otroligt vacker bild längst upp! Tyvärr var det ju inte lika fint denna morgonen :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 3. Kamin är av de bästa inköpen vi gjort//Britt

  SvaraRadera