fredag 14 oktober 2011

Tomt och ödsligt!

I morse var det alldeles vitt ute av frost när vi vaknade:( Det var nollgradigt- men jag undrar hur pass kallt det varit. Vi kände på oss i går att det skulle bli frost så vi fick in allt i stallet som ska in:)) Mina två mörkbladiga höstsilverax har blommat över redan men nu kommer det här;) Cimicifuga simplex det är grönbladigt och blir inte så högt som de andra ca 1 meter bara och det doftar inte heller. Men det gör ju ingenting, de vita vipporna är så fina:)
Tänk att så här såg det ut den 4 juli, jag tycker inte det var längesedan men nu.......................
.........ser det ut så här. Tomt och ödsligt - lite beklämmande att tiden går så fort och att odlingssäsongen är som en flämtning bara. Snart börjar det dock om på nytt med frökataloger, sådder och sticklingar (har ju redan börjat) och PUFF PAW är det vår igen:))

8 kommentarer:

 1. Ja visst gick den här sommaren fort.Men det är bara att hoppas att vintern försvinner lika snabbt.Sen kan tiden få sakta ner om den vill.Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Det såg verkligen öde ut! Du får gå till skogen och hämta en gran och lite annat pynt, sätta i en ljuslinga så blir det lite mysigt igen :)

  Jag glömde faktiskt gå ut och se hur mycket frosten tog på växterna men såg på min morgonpromenad att det var kallt - fick ju klä på mig ordentligt oxå - det är ju ett tecken på ordentlig nattkyla.
  Men det hör årstiden till, och nu har jag fyllt vedkorgen, nya ljus i ljusstaken så det är bara att mysa på med datorn i knät :) Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Vilken här plats i trädgården som en plantskola!
  Fint med berget där i bakrunden.
  Ja tänk nästa år kommer det vara lika full igen och om jag känner dig rätt så är där nog tom flera plantor.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
 4. Hej, hej Monne!
  Visst är det vemodigt när trädgården går i vila. Jag har dock bestämt att i år skall jag försöka ha entregården lite pyntad och fin. Få se om jag lyckas med det. Det får bli en liten tröst när allt börjar nu vissan ner i rabatterna./Anja

  SvaraRadera
 5. Ja visst blir det tomt.Men snart,snart är det fullt igen om jag känner dig rätt:)
  Ha en underbar dag/kväll!!

  SvaraRadera
 6. Hos er ser det verkligen tomt och öde ut nu. Hoppas vintern går lika fort som du 'lovar'!
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Uff jag vi hoppas på några fina höstdagar till , här vart det minus 4 i morse, jag fick in mina öppningspinnar i från växthuset i går ,,vilken tur man har ibland dom fryser så lätt sönder. En hel lång vinter hoppas den blir lite kortare än i fjor. ha det gott i helgen kram Monica

  SvaraRadera
 8. Ja det såg verkligen tomt ut- meen jag vet ju vad som döljs inannför väggarna.. Snart mycket snart är det tid att bära ut dem igen. Längtan heter vår arvedel, var det ngn som sa??
  Ninnekram

  SvaraRadera