lördag 26 september 2009

Nu är det höst, ett absolut säkert sätt att veta det är att titta ut över Stigfjorden där ser man hösttecknet framför alla andra....... SVANARNA dessa otroligt eleganta, vackra fåglar varje höst kommer de, de ligger där ute stora flockar med holmen bakom som en fondvägg. Nu i eftermiddag är det också ett speciellt ljus nästan som om det skulle bli oväder. Sonen kom med ett otrolig bra beskrivning..... regnblått ljus. Om ni klickar på bilden ser ni svanarna bättre.
Färgerna i trädgården vid den här tiden på året är lite sorgset bleknande. Det är både färgsprakande och blekt på en gång. Förstår ni vad jag menar? 
Men något som absolut inte är blekt är Lantanan........ inte konstigt att den också kallas för eldkrona det riktigt sprakar om den. Den här tog vi som stickling för 2 år sedan, den och "systern" är som allra vackrast när vi måste gräva upp dem och vinterförvara dem. Men ännu så får de lysa med sina eldbollar i rabatten.
Ännu en växt som har starka färger nu är daggsalvian som nu har sin glansperiod tills frosten tar den. Synd att den bara är ettårig.
Dahlian 'Hamari Katrina' är som en stor sol blomman är närmare 20 cm tvärs över.
'Enfield Salmon' är ytterligare en dahlia och nästan lika stor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar