tisdag 29 september 2009

Ett bra dagsverke!

Idag har vi mest grävt upp sådant som ska in över vintern. Lika bra att passa på medan det ännu är +grader på nätterna men i natt var det nog på gränsen. Min klockmalva har blivit enorm i år.
Margueriten 'Sofiero' har möjligtvis "kilat vidare" i år allt detta regnande har inte varit till behag för denna "kungliga" planta;-) En enda gren var grön så den knipsade jag av och har nu tagit sticklingar på den 24 st blev det. Här står de inne i sårummet bland alla andra sticklingar.
Fina små bebisar va?
De två rosorna 'Fairy' ska visserligen inte övervintras frostfritt men stod helt felplacerade i trädgården därför åkte de upp nu. Får st uppkrukade över vintern tills vi vet var vi ska ha dem.
En del fuchsior blev ochså avlövade och inklippta och placerade på logen innan vinterförvaringen i fuchsiarumet.
Trädtaklöken (Aeonium arboreum) blev också uppgrävda och placerade i sina höga vinterhinkar. Det blev också en hel del sticklingar av dem närmare bestämt ett 50 tal. Den svarta däremot blev det bara  4 st av. Hoppas att i alla fall att hälften rotar sig.
Detta var några småpluttar som jag satte men "tar de sig, så tar de sig"
De lite större sticklingarna.

1 kommentar:

  1. Vilken underbar dag du har haft - den 29:de! Jag bara älskar att putsa om, ta sticklingar o så växter! Kan inte låta bli någon växt - "oj, den måste jag prova", det är ju som du säger: tar det sig så tar det!
    Vilken ljuvlig Blomsterlönn och vad stor den blivit.Det är en av mina fav., men de blir aldrig så mäktiga. Lite rangliga, halvlånga i bästa fall. Jag har både röda och gula sorter.

    Visst är den fin, den koreanska plymspirean. Det verkar som om vi hade många gemensamma växter.
    Pagodklematisen liknar min frösådda `Korean Beauty´. Men det finns ju många som liknar varandra. Sist men inte minst! Vilken vacker kissekatt!

    SvaraRadera