onsdag 23 september 2009

Lite höstsysslor!

Den här ståtliga buketten plockade jag ihop inför den sista sticklingskursen vi hade i måndags. Dahlior är mäktiga blommor. Nu var det nog inte så många som såg den då alla bara hade "ögon" för sticklingarna på bordet framför sig;-) men det är ju så det ska vara när man är på kurs... totalt fokuserad.   Idag är det blåsigt värre så jag är både urblåst och genomblåst ha ha.
Håller på att gräva upp och bära in alla pelargoner som har varit planterade i rabatterna och även de krukor som står utplacerade lite här och var. Hösten kommer med stormsteg i alla bemärkelser och då gäller det att få in allt som ska övervintras frostfritt nu med det snaraste.  

Så här ser det ut i "Pelargonrummet" efter att jag ställt dit en del av pelargonerna.
Men ännu blommar det för fullt i trädgården denna gullklematis (Clematis tangutica) blommar så det är helt fantastiskt. Den skulle klättra lite i stupröret och liite i spaljen till rosen ... jo det är en ros underst;-) en rätt stor också men den syns inte längre.  Visst är det vackert men det var inte riktigt meningen att den skulle ta över helt.  Men så är det här i livet.....................ibland blir det bra och ibland blir det inte alls vad man tänkt.

2 kommentarer:

 1. Underbart Monne!!!!!
  Visst är det en riktig lyx att kunna plocka en sådan vacker bukett i trädgården!
  Lunda

  SvaraRadera
 2. Som det blommar hos dig / er.
  Här står en kruka, en stor hink är nog mer rätt, med en passionsblomma. Är det något för er?
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera