söndag 27 september 2009

Man kan aldrig se sig mätt på naturens egen färgpalett.... var ute en runda i trädgården nu på morgonen för att fortsätta att bära in pelargoner och sådant som ska in för vintern och gick då förbi detta färgsprakande ställe mitt i allt grönt. En av mina favoriter hela säsongen faktiskt. På våren när den kommer upp är den alldeles härligt grön o frodig som bollar växer den tätt tätt sedan kommer de krämfärgade vipporna som en bonus. De ser visserligen inte så roliga ut när de börjar att övergå i smutsvitt men då klipper jag bort dem;-) Sedan när hösten kommer börjar det att riktigt flamma i rabatten av färg. Aruncus aethusifolius 'Prof. Lindquist' (Koreansk Plymspirea) heter denna underbara växt.
En annan som jag har glädje av hela säsongen är floribundarosen 'Sofiero' det är en otroligt kraftigväxande buskros med friskt o frodigt bladverk, sällan angripen av ohyra och blommar mer eller mindre från juni tills frosten tar den  att den också doftar gör ju inte saken sämre. Här är en precis nyutslagen blomma, en riktig marsipanros.
Här är två knoppar i lite olika stadier. Det finns fortfarande massor av knoppar kvar så det lär bli många att njuta av framöver .Clematis chiinensis (Pagodklematis) sådde jag för ett par år sedan den har inte lika stora blommor som gullklematisen men påminner mycket om den. Den här har verkligen satt fart i år. Tanklöst nog har vi låtit garagefönstret stå lite öppet hela sommaren och nu ser det ut så här...........

inne i garaget;-)) detta måste jag nu klippa bort för att kunna stänga fönstret. Rätt snyggt eller hur? Man behöver inga gardiner när man kan ha det så här.
Här är en närbild på den söta lilla blomman.

2 kommentarer:

 1. Du behöver absolut inga gardiner.
  Fin plymspierea.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig clematis och plymspirean har jag ochså men min har inte hunnit bli så färgsprakande ännu.
  Vilken fin blogg du har följer dig gärna.

  Gunilla

  SvaraRadera