torsdag 16 juni 2016

Vitt!

 Igår kom ÄNTLIGEN regnet, det blev sammanlagt under dagens skurar ca 10 mm :) Det behövs mer, mycket mer men det var som om växterna fick en extra livgivande kick :) Nu har många av mina pioner slagit ut, plockade en stor bukett till mamma idag när jag åkte och hälsade på henne :) Detta är 'Krinkled White' ................
 ........... så här ser den ut på nära håll.
 De fyllda blir oftast väldigt tunga av regnet men de brukar räta upp sig rätt snabbt. Detta är 'Duchesse de Nemours' ..........
 ......... och i närbild :)
En som blommar för första gången i min trädgård är 'White Grace' och det var en riktigt trevlig överraskning :)För de som undrar är det luktpioner allihopa dvs. P. lactiflora. 
 

5 kommentarer:

 1. Man får vara glad för det lilla.... kom samma här....
  Vita pioner är underbara, har några stycken också.
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Alla tre är ju superfina! Antecknar ivrigt eftersom jag planerar att skaffa ett gäng!
  Även här fick vi några skvättar igår och nu på morgonen syns redan vilken kick det blev - mest för ogräset men i alla fall!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Min första pion har också slagit ut och vad glad man blir av att se de stora blommorna och av att kunna stoppa ner näsan och dra in den magnifika doften. Dina pioner är verkligen fina och att de är så kritvita gör inte saken sämre. Vitt är så fint och speciellt på kvällen när det börjar skymma. Brukar ofta ta en kvällsrunda ganska sent för att se det vita glöda och kan tänka mig hur det måste lysa om de stora blommorna då. Skulle också behöva regn men de tio mm som utlovats har enligt prognosen nu krympt till bara ynka två och det blir ju inte mer än lite smådutt på ytan det ...... Stackars små växter!
  Önskar dig en trevlig helg! Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. 7 mm här i Torslanda. Friskade upp men knappast mer. Pionerna lägger sig som vanligt och jag är inte där i tid och stöttar.
  Helene

  SvaraRadera
 5. Här har det också komit alldeles för lite regn...aldrig är man visst nöjd med vädret;)
  Jätte fina pioner du har. En enkel blommande skulle jag nog vilja skaffa mig och doftande så klart.
  Ha det gott!

  SvaraRadera