måndag 20 juni 2016

Riksmötet 2016!

I dag vaknade vi inte förrän halv 10 :) Vi behövde tydligen sova ut efter helgens evenemang :) Fredagen började för oss med att vi gick upp halv fem för att kunna köra till Uddevalla klockan  sex och hjälpa till med att köra alla fina vinster som både medlemmar i föreningen och företag skänkt till prisbordet. Vi hjälpte även till med att fixa till prisbordet i den stora lokalen på Bohusgården där lördagens supé skulle hållas. Var hemma igen vid middagstid för att åter igen köra till Uddevalla till fredagens mingel som var på Nisses växter efter stängningstid:) Vädret var helt fantastiskt och kvällen blev mycket trevlig där deltagarna efter inmundigad god o mättande "plocktallrik" gick omkring och tittade och köpte av både det ena o det andra av det fantastiska utbudet som plantskolan har att erbjuda. Att vi kunde få vara där och i fall regnet skulle ösa kunna hålla till i det stora nybyggda växthuset var ju ett helt underbart arrangemang att vi sedan fick 20% på allt vedartat o perenner var ju ytterligare en bonus :)
 Här har några av oss hittat sittplatser där vi kunde sitta o ha trevligt i sommarkvällen :) Vi var hemma igen vid halv elva-tiden, då var vi rejält trötta.
 På lördag förmiddag kom tre bussar med besökare, den första hade lite otur med vädret, det regnade lite granna men det klarnade upp strax innan de gav sig av till nästa trädgård :)
 Sedan kom två bussar till som under en stund var tillsammans allihopa i trädgården :)

 De åts lunch lite här o var i trädgården och då kändes det bra att ha många sittplatser :)
 Efter sista bussens avresa hade vi en stund på oss att återhämta oss :) innan det var dags för dusch och lite fix innan vi åter åkte till Uddevalla o Bohusgården där en helt underbart god supé serverades. Det var ca 300 personer (tror jag) från norr till söder och många av oss hade inte setts på ett år så det blev kärt återseende :) Många nya bekantskaper blev det också.
 Vid kaffet var det dags för dragning på lotteriet och WOW vad lotter det såldes :) Det var många som vann vad de hade spanat in tidigare under kvällen :) Jag tillhörde inte den skaran men var jättenöjd ändå för de vinster jag vann :) Vi var hemma igen vid ett-tiden på natten och fullständigt stupade i säng :)
 Klockan ringde vid halv sex på söndagsmorgonen och efter frukost packade vi bilarna med växter till växtmarknaden på Regementsparken och Göran åkte vid åtta för att vara på plats och hjälpa till innan besökare/köpare fick komma in klockan 14-16 :)Hos mig här hemma kom söndagens bussbesökare klockan nio och det var så roligt att vädret även denna dag var fint:) Efter deras besök åkte även jag till Uddevalla och kunde placera ut alla växter på borden och sedan gå runt o kolla in vad alla andra försäljare hade med sig :) Ca 60 försäljare var vi och det var alldeles fantastisk stämning :) Det kom ENORMT med besökare, det var långa köer som växte till oanade storlekar (två ingångar) innan visslan ljöd klockan två och grindarna öppnades. Som en tsunami vällde människorna in och jag har aldrig upplevt ett sådant tryck, det var häftigt men samtidigt lite skrämmande :)
Även vid mitt bord var det massa människor som handlade och det var jätteroligt att träffa alla trevliga människor :) Efter en knytismiddag hos goda vänner på kvällen var vi hemma vid 11-tiden och sängen har nog aldrig känts så lockande :) somnade nog innan huvudet landade på kudden tror jag :) Nu är allt över och det är med både lättnad o vemod som man nu får landa i alla intryck som man varit med om den gångna helgen :)

7 kommentarer:

 1. Verkligen roliga dagar.
  Tack för igår. Det blev en trevlig om än ganska trött kväll. Idag har jag sovit middag och det händer inte ofta.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv, det var riktigt roligt :) Vi sov till halv tio idag och det är inte heller så vanligt :)
   Kram
   Monne

   Radera
 2. Vilken jättetrevlig helg, och ni måste verkligen ha jobbat hur mycket som helst, ni var verkligen värda att få sova till halv tio;.)

  SvaraRadera
 3. Ja, mycket trevliga dagar med fina trädgårdar, nya vänner och spännande plantinköp. Men oj vad skönt det var att sova ut idag efter den långa körningen hem till Skåne i går kväll. Jättekul att få se er trädgård och säga hej. :) Nu laddar vi för Kalmar nästa år.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 4. Vilket riksmöte ni arrangerade! Jag har bara varit med på växtmarknaden men folk var överväldigade i kön in till växtmarknaden! Som tur var var jag där långt innan öppning, hann prata med folk och fick uppleva känslan! Jag har ju sett några av era trädgårdar tidigare, så jag visste vad de pratade om.
  Och vilken överväldigande folksamling på växtmarknaden! Och vilket utbud! Jag kunde knappt slita mig därifrån och måste varit den sista besökaren som lämnade parkeringsplatsen.
  Nu kan även trädgårdarna andas ut efter nattens härliga regn, jag hoppas verkligen att ni också har fått, detta regn kändes inte lokalt.
  Ha en underbar midsommarvecka och hoppas vi ses snart igen.
  Marta
  Ps. Det blev en pumpernöt och jag är så nöjd nu när jag har läst på och förstår vad jag har köpt.

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  Vilket trevligt sammandrag av riksmötet. Vi hade bokat oss till minglet, men missade det på grund av att maken ramlade rätt illa från en stege....så att i förvirringen och osäkerheten över hur illa han var skadad glömde vi bort det hela och trodde att den var på lördag...snacka om att bli helstirrig. Jag är verkligen ledsen över att vi missade minglet.

  Ha det gott
  /Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad otäckt :( Förstår verkligen att man blir stirrig, kunde ju gått hur illa som helst. Hoppas att allt är bra nu i alla fall. Kram Monne

   Radera