torsdag 9 juni 2016

Lycka är.....

 .........  piontider :) Trots torkan börjar de ändå att slå ut så sakta. Här är det 'Paula Fay' som med sin speciella färg kan vara svår att färgmatcha men här har jag fått till det :)
 Den här mörkt röda sköheten slog till med 5 blommor i år, synd att jag inte vet vad den heter :( Har köpt den som 'Dinner Plate' men eftersom den är rosa och fylld stämmer inte mycket :(
 Den gula Quad-hybriden är fantastisk med sina stadiga stjälkar och friskt gröna bladverk, blommorna är inte dumma de heller.
 Äntligen kan jag fylla min pionvas med ett fång igen :) Några här o några där syns inte så mycket i trädgården men ger mig ett rejält lyckorus :)
'Paula Fay' är lika vacker fast solen har blekt hennes starkt ceriserosa färg.

4 kommentarer:

 1. Visst är det vackert med pioner. Själv har jag inte riktigt plats för många men även jag har några som håller på att slå ut nu. En del har redan blommat över.
  Hur gör du när det är så här torrt? Behöver man vattna dem? De har ju rätt ytligt rotsystem som kanske är extra känsliga för torka - eller vad säger du?


  Ha det mysigt i den så hett efterlängtade sommaren:-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Även här har de börjat slå ut. White Innocence kommer med riktigt många blommor fast jag planterade den i höstas.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Underbart Monne! De börjar så smått här också...
  Ha´t himla gôrgôtt i pionlokta
  Nina

  SvaraRadera
 4. Så heldig du er som har fått peonene i blomst! Jeg har ennå ikke flere enn at jeg nødig klipper dem inn. Men de siste par årene har jeg plantet flere nye, så jeg håper jeg snart kan plukke mine egne buketter! Ha en fin junihelg! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera