tisdag 14 juni 2016

Inget regn ännu!

Torkan fortsätter, hoppas på regn varje dag men ännu har det inte kommit något :( synd är det om växtligheten som kämpar för sin överlevnad. Vi försöker att vattna med både spridare och vattenkanna men brunnen klarar inte av hur mycket som helst. Trots detta har blåregnet Wisteria floribunda (tror jag det är) växt till sig bra och slingrat sig på ståltrådarna som vi fäst upp mot huset, nu känns det lite som att gå under "ett tak" :)
 De flesta rosor har vi tagit bort från trädgården av olika skäl. Ett av skälen är bl.a för att de sorter vi haft skickat ut rotskott som är störande. Den här Rosa pimpinellifolia 'Poppius Stenbergii' har nog känt på sig att den "sitter löst" för så här vacker har den aldrig varit :)
Hmm, får kanske tänka om :) Ha en fortsatt fin tisdagskväll!

5 kommentarer:

 1. Ibland kan det kanske vara bra med lite hot, även om det i uppfostringssyfte anses förkastligt. Det verkar som om det efterlängtade regnet kommer på lördag och det tycker jag i så fall är mer än tråkigt. Men ännu kan det hända mycket på väderfronten.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Är också glad o tacksam för att det mesta verkar klara sig trots torkan...
  Underbar ros, du får väl gräva upp rotskotten o kruka dom.... Säkert många som vill bli ägare av en sån fining 8-)
  Hoppas på regn under morgondagen både för er o oss
  Ha´t himla gôrgôtt trots tôrka
  Nina

  SvaraRadera
 3. Hvilken vakker rosebusk! Det virker som om det er like tørt over hele skandinavia, jeg kjente noen ørsmå dråper tidligere, men det ser dessverre ikke ut som om det kommer mer. Ha en fin onsdagskveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
 4. I år tycks det vara rosornas år. Jag har många rosor - de flesta har jag glömt namnet på för att de brukar inte trivas hos mig, så att jag har inte ansträngt mig särskilt mycket för att kunna namnen. Men, i år! Kära nån! I år trivs rosorna hos mig! De har inte fått en droppe extra vatten - trädgårdstidningar brukar skriva att de behöver mycket vatten! Fullt av knoppar i alla rosor. Kul. En del annat har däremot haft dålig blomning så som buskpionen Rockii och blåregnet.
  Tänk när ditt blåregnstak blommar! Wow! Då får du bjuda på fest!

  /Ha't! Anja

  SvaraRadera