onsdag 1 juni 2016

Bakom planket :)

 I morse åkte jag iväg till Marstrand med min syster o mamma. Vi skulle hälsa på min moster. Det var lite mulet och regnet hängde i luften men det blev varmt, otroligt varmt och nu klockan halv nio på kvällen är det fortfarande 25 grader :) Så här såg det ut i alla fall på baksidan det nya planket när vi åkte. Denna stora "rabatt" är full av kirskål och snårvinda :( Så här ska vi alltså göra om helt genom att börja med täckning.
 När jag kom hem hade Göran gjort det här :) Tyckte att det blev jättesnyggt, nu är det bara resten kvar :) Vi får ta en bit i taget.
 Nu börjar pionerna i alla fall att blomma och den här lilla söta Paeonia officinalis 'Anemoniflora' är bedårande med sina ca 30 cm över marken :)
 P. peregrina eller Turkisk pion har två blommor i år......

....... några fler har P. veitchii eller rosenpionen, så vacker med sina skira, lite nickande blommor :)

3 kommentarer:

 1. Snyggt! Hoppas det funkar så ni slipper kirskålen <3 Snårvinda upplever jag inte lika besvärlig men det är den kanske....
  Ha´t himla gôrgôtt innanför planket
  Nina

  SvaraRadera
 2. En duktig och driftig "gubbe" du har:-)! Ser jättefint ut. Ja, pionerna avlöser varandra nu. En del blomning är fantastisk i år medan andra ser ut att fråga: -Vad gör jag här?, så som buskpionen och blåregnet. De är ingen "hit" i år. Tror att det har att göra med förra sommaren som var solfattig, kall och regnig.
  Ha't! /Anja

  ps
  Va??? Har du inte miljoner krukor??? Det har väl alla ;-)?
  ds

  SvaraRadera
 3. Vilken bra ide att dölja täckningen med snygg stensättning!
  Här väntar jag fortfarande på första pionen... Varmt och supertorrt men nu blir det nog lite svalare ett tag. Vill ha regn!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera