fredag 18 december 2015

Koppar o kulor!

 Idag köpte vi de sista julklapparna och handlade lite innan älsklingen bjöd på lunch på torget :) Där efter åkte han vidare till jobbet och jag fortsatte lite shopping :)  
Då jag valde mörkt tukos gardiner i år ville jag även att julgranen skulle gå i dessa färger men det var lättare sagt än gjort. Hittade några glittriga "snöstjärnor" i rätt färg men kulor...... NIX PIX. Men i dag gick jag in i en butik jag aldrig varit inne i förut, i alla fall inte i de nya ägarnas regi. Det var lite antikt, lite retro och jättekul att strosa runt i. Hittade längst ner i en korg dessa turkosa julgranskulor till min stora glädje samt en gammal kopparform 1-liters och svensk tillverkad. Kopparformen kostade 35 kr och 12 st kulor 10 kr, alldeles lagom tycker jag :)
 Kanske svårt att se men det blev precis så som jag tänkt mig :)
 Kopparformen innan putsning.........
 .........och efter, nu ska jag bara hitta 4 liknande innan jag arrangerar upp dem i köket :)
Köpte även en bukett rosor o en bukett eucalyptus i mataffären. Lite mossa o lite vintergrönt från trädgården och det blev en doftande blomsteruppsättning till köksbänken :)  
Ha en trevlig helg alla !

5 kommentarer:

 1. Alldeles lagom pris, då räcker det till mycket mer. Hm, turkos har jag lite svårt för. Det är bra att tycka om lite olika!
  Blomstren med eucalyptus funkar fint.
  Ha en fin helg.
  Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Monne!
  Jättefin kopparform du hittade. Bara för två-tre år sedan hittade jag lite olika slags kopparkrunkor på Holmens loppis för billig peng, men i och med denna nya koppartrenden så är det alls inte särsklit billigt där. Så grattis till ditt fynd!
  Jag älskar turkos även om jag inte har så mycket av den i inredning, mer än i badrummet. Men jag har kläder i turkos.
  Låter kul med julgran som är lite annorlunda. Hoppas att du visar bild på den när den är klädd. Jag har ingen inomhusjulgran mer än de där små som jag kan ha i vaser.

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Vilka fynd! Förstår att hjärtat tog ett extra slag när du hittade kulorna! Här hemma avstår vi från gran i år eftersom vi ska vara hos sonen på Gotland över jul:-)
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. En riktig festuppsättning till bordet med rosorna och eukalyptusen. Eukalyptusblad en riktig favorit. Har satt några stänglar i julbuketten med tallris, amaryllis och ilex.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Super snygg gran och kulorna var verkligen läckra.
  Buketten blev ju helt magnefik.
  Har inte bestämt mig vad jag skall ha på julbordet i år men det löser sig nog.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera