måndag 7 december 2015

Frögenomgång!

 I går var det frögenomgångsmöte på Thordéngården i Uddevalla,  det var kanske inte under ultimata väderförhållanden som vi gav oss iväg men vi var modiga (dumdristiga?) I Henån var det väldigt högt vattenstånd. Detta är en parkering, mellan det röda lilla huset och bojarna är det kanalen som ni ser men hitom är det alltså parkering. Vänder man blicken till höger här.......
 
 ...... så ser man hur enormt med vatten det är, visste man inte bättre och såg gatlyktan o parkeringsskylten mitt i skulle man ju kunna tro att det var hav ända in till vägkanten :)
 Så här högt vatten har jag inte sett här förut även om det brukar bli översvämningar just här. Helga var inte nådig mot västkusten, eller var det kanske hennes kusin?
 Nåja, vi kom fram välbehållna och det var fler som trotsat vädret och det blev en trevlig stund där vi fick ta del av medlemmarnas bilder o information om olika växter som man kunde så.
Det var också en hel del fröer som vi fick ta av som välvilliga medlemmar hade med sig :) Som ni ser var intresset stort :)
När vi åkte hem igen på kvällen hade vattnet börjat att sjunka undan i Henån och i dag verkar det lugnt och fint ute. Vi får gå ut och titta efter så att inget blivit skadat och kanske vi också kan få upp lite ljusslingor, det har inte hunnits med ännu. 

3 kommentarer:

 1. Kära nån vad vatten! Skönt att höra att det börjat sjunka undan. Modigt av er att ge er ut för ni hade, vad jag förstått, ett riktigt blåsväder med orkanstyrka också. Det har blåst här i Värmland också men i jämförelse med Västkusten och andra delar av landet så har vi varit förskonade. Det ser mysigt ut på frögenomgången och trevligt att ta med sig fröer och dela med sig av.
  Ha det gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Såg just på TV att det är svåra översvämningar i Uddevalla! Vart är det på väg med klimatet och vädret? Här har jag ovanligt nog blommor i rabatterna fortfarande (de som klarade köldchocken för en tid sedan). Mycket varmare än vanligt är det också. Det har regnat ungefär som det brukar på höst/vinter men så bor vi ju på den torrare sidan av Sverige.
  Hoppas ni slipper problem med vätan i era rabatter!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Hu så mycket vatten. Lite har vi fått men mycket blåst. Att gå på gräsmattan (mer mossmatta) göres med försiktighet, annars blir det lerspår.
  Frögenomgång har jag på egen hand, det blir så(!) roligt att få en massa nytt. Det som tar sig är bonus.
  Ha en bra dag/Anette

  SvaraRadera