måndag 18 maj 2015

Söndagsutflykt med likasinnade :)

 I går morse begav sig vi och ett antal andra trädgårdsnördar  iväg på några trevliga besök i trakterna kring Lidköping. Vi möttes upp på vägen för att samåka till första trädgården som var en villaträdgård i Lidköping. Här var det många vackra surjordspartier.
 En del Rhododendron hade börjat att blomma och det måste se underbart ut om bara ett litet tag:) Vädret kunde ju ha varit lite roligare men det var i alla fall uppehåll :)
 Det var Lisa Ring som visade upp sin trädgård för oss. Här hälsar hon oss välkomna och berättar  lite om sin trädgård.
 Hon fick plats med en hel del i sin lilla trädgård. Även Lisa älskade dvärglönnar förstod jag snabbt, det fanns lite över allt både i rabatterna och i krukor :)
 Efter besöket hos Lisa åkte vi till Hällekis Säteri för att intaga vår medhavda lunch, som tur var fick vi lov att sitta inne i ett av växthusen där det också var fotoutställning. Det var riktigt skönt att komma in i värmen efter att ha varit ute i den isande blåsten.
 Var ju tvungna att titta oss omkring på säteriet när vi nu var där och det var verkligen en storslagen park på alla sätt. Här har de fällt ett träd av någon anledning och som ni ser var det inget litet träd. Här får Eva vara referens :)
 Som sagt, det var mycket vackert och Carl von Linné lär ha sagt om omgivningarna när han var här på sin västgötaresa 1746 "Denna orten ljufligare än någon annan" Nu 269 år senare säger jag detsamma :)
Har hört att det är viktigt med "siktdjup" i en trädgård, det kan man väl säga att de lyckats med här!
Efter lunchen fortsatte vi vår resa till nästa ställe men om det berättar jag i morgon :)

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är så roligt att få ta del av "reseskildringar". Kul att få se Lisas trädgård!

  Ha det gott i kylan

  // Veronica

  SvaraRadera
 2. Låter som en mysig dag. Själv satt jag på en veranda till en kolonistuga i Slottskogskolonin. Ett gammalt koloniområde med fantastiskt vackra små stugor och trädgårdar. Hade ingen kamera med...;-(!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Visst hade vi en finfin dag trots både kyla och regn.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera