lördag 2 maj 2015

Min favoritmånad......

 ........ är nog maj och äntligen är hon här :) Nu börjar Rhododendronbuskarna att blomma i de allra ljuvaste färger o former. Här är det 'Web's Bee' i framkant och 'Silbervelours' i bakkant som kommer att bjuda på överdådig blomning i några veckor om vädret fortsätter att vara "snällt" :) Pionerna växer så det knakar och en del blommar vilken dag som helst nu.
 Trillium albidum (Stort treblad) har precis slagit ut och lyser med sin oskuldsfulla vita färg tillsammans med narcissen 'Thalia' mot den svarta jorden.
 Lavendeln ska enligt tradition klippas när björken har "musöron" men det har inte hunnits med förrän i går............
........... nu är buskarna nersnaggade jag hoppas inte att det dröjer för länge innan de börjar se gröna o fina ut igen :) 
Att vara ute i trädgården i solen och sitta och rensa i godan ro, koltrastarna som sjunger, en o annan fiskmås skriker sitt vårskri i skyn och dofterna från gullvivor, olvon o narcisser finns någonstans i närheten - Det är det som är livskvalité på högsta nivå :) Ha en fortsatt trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Håller med ,nu har den bästa månaden börjat :) Underbar roddis blomning ni har...
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Maj är ljuvlig och vi som har turen att ha en trädgård att spendera dagarna i är ju lite extra lyckosamma:-)
  Ha en fin söndag i trädgården!

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att det är den bästa månaden. Tyvärr är det lite stressigt för mig men när jag blir pensionär skall tok njuta.
  Du har så många spännande och fina växter.
  Ha en skön vecka.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Treblad gillas skarpt, men mina stora verkar ha försvunnit i vinter. Attans också! Visst är det livskvalité att ha en trädgård att påta i och särskilt såna här sköna dagar. Kinderna hettar av vind och sol.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Visst är det en underbar månad! Dock är mina majblommande rododendron seeena! Hårda knoppar än, Det blir kanske en juniblomning istället.
  Huvudsaken är att man njuter!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Ser att det gått två dagar sedan ditt inlägg, blir lite orolig, det är väl inte ryggen som spökar? Du är ju en av bloggosfärens flitigaste bloggare! Rhododendronblom redan! Blir lite avundsjuk men den som väntar på något gott...
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 7. Maj borde ha fler dagar. Som värst på jobbet, hinner nästan ingenting hemma.
  /Anette

  SvaraRadera