tisdag 26 maj 2015

Ingen större skillnad :)

 Det är många perenner som är på väg att blomma nu, fördelen med den, för maj ovanligt kalla väderleken är att det går långsamt så man verkligen hinner med att se allt :) Här är det Amsonia ciliata som snart slår ut. Just nu ser det ut som om den hukar sig för den kalla vinden, men så snart värmen stiger sträcker den på nacken och slår ut för fullt :)
 Strax bredvid ser jag att min frösådda P. mlokosewitschii ska till att blomma för första gången, den blev förvisso inte gul men den ser härlig ut ändå.
 Även P. 'Starlight' står i knopp, den brukar vara den första pionen som blommar i vår trädgård men i år är den rätt sen. Den ska enligt expertisen vara en korsning mellan lactiflora och officinalis och bara vara 45 cm hög men vår är betydligt högre så kanske har jag en felnamnad pion :( Men strunt samma den är sagolikt vacker ändå :)
 Även syrenerna är på G. Här är det den "gula" S. 'Primrose' som växer väldigt fint i en stoooor kruka, den har jag fått av en trädgårdsvän och jag skulle faktiskt kunna tänka mig att ha fler syrener i krukor eftersom man då slipper rotskott :) Tyvärr måste jag väl säga att speciellt gul är den inte, i princip bara i knoppstadiet kan man kanske tycka att den är gul men när den slår ut är det inte mycket skillnad på den och den vanliga vita bondsyrenen.
Här är en bild på den vita, håll med om att det inte är någon nämnvärd skillnad:) Vackra är de i vilket fall som helst och snart kan jag börja att plocka in buketter av både syren och pion :)

1 kommentar:

  1. Vilken fin knopp din pion *stalight' har!!Måste kolla min amsonia imorgon , om den lever :)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera