lördag 28 mars 2015

Stora hämtardagen!

Idag var det "planthämtardag" hos oss, varje år brukar de medlemmar som vill beställa plantor från Cox i Skottland genom Västsvenska Rhododendronsällskapet och det brukar vara populärt :) Eftersom vi har plats att ta emot så pass många plantor brukar det vara till oss plantorna levereras , men i år var det lite nervöst om det skulle finnas några plantor för medlemmarna att hämta då vi inte förrän torsdag kväll fick reda på att de fanns på speditionsfirmans lager och inte skulle köras ut förrän på tisdag??? Oj oj, det var inget annat att göra än att åka med "firmabilen" till Göteborg o hämta dem :) Efter sortering och upplindning (de kommer barrotade och hårt lindade för att spara plats) så var det dags för medlemmarna att hämta sina beställningar:) Trots strålande väder var det ingen värme i luften så lite kaffe o bullar var välkommet:) här har en del slagit sig ner i "salongen" i stallet :) 
 Medan andra fick nöja sig med "stallgången" :)  Även torvbalar o torvblock hade beställts för hämtning den här dagen så det var lastade släpkärror på hela gården under en stund, trädgårdsvandring i en trädgård där bara en liiiten del hade vårstädats men det fick gå bra det med även om det hade känts trevligare om man hade kunnat bjuda på mer välstädade områden :) 
En del hade ingen släpkärra men det gick i en hel del block inne i en bil också :) Kanske ett tips på en tävling - "Hur många torvblock får man plats med i en Volkswagen?" hahaha 
En tor(v)ftig bild kanske :)

8 kommentarer:

 1. Jag hoppas sällskapets medlemmar uppskattar era tjänster! Vilken tillgång att ha ett stort stall!
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Tack för en trevlig dag, och viss tror jag att sällskapets medlemmar förstår vilket jobb ni gör! Kul att det är så många kvinnor som kommer! Syns på dina bilder;-)

  SvaraRadera
 3. Jodå Laila, jag känner verkligen att vi uppskattas :)

  SvaraRadera
 4. Låter som lite arbetskrävande att serva folk med plantor på detta vis. Men, samtidigt måste det vara kul att få träffa folk och fika med dem :-)!
  Visst är det märkligt vad man kan få plats med i bilen när motivationen att få med mycket finns!
  Men, nu fattar jag inte: Kommer torvblocken från Skottland också? Jag skulle behöva stuva bilen full med dessa!

  /Anja

  SvaraRadera
 5. Ja Anja det är mycket trevligt att få träffa o fika med trevliga människor :) Torvblocken köps in från en firma här i Sverige :)

  SvaraRadera
 6. Vilka utrymmen du har och så väl i ordning. Hoppas medlemmarna uppskattar allt arbete du lägger ner för det brukar alltid vara nåt som tillstöter när man är samordnare.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Det är så trevligt med dessa sällskap. Är själv med i pelargonsällskapet. Det är så roligt när man får träffas över gemensamma intressen. Glad Påsk!

  SvaraRadera
 8. Skrattar högt åt din sista bild! Vi trädgårdsmänniskor är allt lite tokiga känner igen mig själv i den bilden! Ibland är det så att man undrar om man måste lämna barnen.

  SvaraRadera