lördag 14 mars 2015

Årsmöte i Rhododendronföreningen!

 Rhododendronsällskapet hade årsmöte på Botan idag, efter mötet höll Johan Nilsson från Botaniska Trädgården föredrag. Denna gången handlade det om hans resor fyra resor till det botaniskt rika områdena i östra Himalaya och men fokus på Ariseama. Ett otroligt fascinerande släkte, många fina bilder på häftiga kobrakallor och ett trevligt föredrag.
 Var ju tvungen att kolla läget lite i parken även om det bara blev på väg till butiken. Måste ju se om det fanns något som jag "måste" ha :) Det fanns det inte idag,  men det var Orkidédagar så det fanns många helt ljuvliga orkidéer att köpa, men det är fullständigt meningslöst att köpa för orkidéer tycker inte om att bo hos mig.
 Många krokus och småiris hade slagit ut i gräset och människor satt på bänkarna med näsorna mot solen och njöt, att vinden var isande kall lotsades vi inte om:)
 Blir man inte glad så säg! Alldeles blått runt magnolian och jag lade mig på alla fyra för att komma nära:)
Det var Iris reticulata 'Blue Note' som var planterade så läckert i sin mångfald :) 

2 kommentarer:

 1. ÅÅ^H, Botan - varför bor vi inte i Göteborg?
  Allt gott!
  Laila

  SvaraRadera
 2. Så mycket information och kunskap du fått ta del av på alla spännande föreläsningar i vinter. Har aldrig upplevtBotan vid denna årstiden. Ser fantastiskt ut. Allt gott
  Anette

  SvaraRadera