måndag 9 mars 2015

Jättenöjd!

 I säkert ett år gick jag och klurade på en idé jag hade, jag ville göra "Nils Holgersson på Akka" i keramik. Så i slutet av september förra året hände det:) Jag fick "bilden" klar i huvudet och satte igång på keramikkursen hos Linda :) Blev riktigt nöjd när jag var klar och nu var det bara att vänta på att den skulle torka o sedan brännas, var lite orolig att den skulle gå sönder i bränningen men det gick vägen:) Den 26 februari var det dags för glasering och idag hämtade jag den :) Blev jättenöjd! Ni får se sedan hur/var jag ska ha den. Det blir i alla fall i "Sagolunden" i förträdgården :)
 Eftersom det tog ett tag att göra Akka så var det inte så mycket tid över till något mer så jag gjorde dessa två ändknoppar till armeringsjärn, stag o stöttor kan man ju aldrig få för många i trädgården :)
Även det här fatet blev till på sluttampen och med vår (Lindas o min) favoritglasyr blev det riktigt snyggt :) Får se om jag har det inne som ljusfat eller i trädgården. Nu skiner solen så jag ska gå ut och försöka fixa till en rabatt till i förträdgården :)

4 kommentarer:

 1. Vilken fin glasyr det blev på Akka! Förstår att du är supernöjd!
  Tack för pelargonråden på min blogg! De hjälpte verkligen!
  Kram
  Laila

  SvaraRadera
 2. Woohh Vilken fining han blev....

  SvaraRadera
 3. Vad duktig du är! Superfina saker du gjort.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Måste säga att dessa saker ser helt otroligt proffsiga ut! Du kan ju börja en ny karriär som keramiker.
  Jag gillar alla tre även om N.H. med Akka ser svårast ut att utföra. Ändknopparna ser sagolikt fantasifulla ut!
  Duktigt!
  /Anja

  SvaraRadera