måndag 30 december 2013

Ett år av både glädje och sorg!

 Tänkte att jag skulle summera året som gått så här den näst sista dagen på året. Det blev en hel del bilder så orkar du inte se och läsa allt så förstår jag:) Jag börjar i april för  januari- mars var lika tråkiga som de var kalla och torra:( Som sagt, i april började man ana att det faktiskt skulle bli en vår även detta år, snödropparna kämpade sig upp genom den frusna och torra jorden.
 Lite senare var även vitsipporna i blom.

Den 15 april lät vi vår älskade lilla Ayla somna in, hon skulle ha blivit 17 år den 2:a maj men så blev det inte :(
 I början av maj kom det första regnet på flera månader och det var ljuvligt att se hur alla växterna slukade varenda liten droppe.

 Nu fullständigt exploderade det i trädgården, syrenerna blommade...
....likaså gullregnet och det var många växter som blommade samtidigt som inte brukade göra det.
 Vi började förbereda för den stora renoveringen av köket, allt skulle ju rivas ner innan "vår" snickare kom för att börja med det nya köket:)
 Under tiden prunkade trädgården och man hann inte riktigt med när allt växte så det knakade. Fast ogräset syntes inte så mycket bland allt det andra gröna så det var ok:)
 Den första juli började Hasse (snickaren) med att isolera väggarna, det var inte vidare bra gjort innan så det behövdes:)
 Sommaren var otroligt solig och inte en droppe regn på evigheter, bra för oss då jag lagade all mat på altanen men inte så bra för växterna som suktade efter vatten.
 Men dagliljorna och allt annat blommade tappert på.
 Dagliljorna trivdes alldeles enormt bra med värmen och visade sig från sin bästa sida;) Här är 'North Wind Dancer'
 Biggarråerna mognade om än inte så många som året innan.
 Mer dagliljor, här är 'Lots a Dots'
 Målade stolar, bord, lister och lite av varje denna sommar :)
 Omkring den 20 augusti var köket klart :) Gissa om jag var/är lycklig :)
 September kom och det var väldigt torrt men några rönnbär blev det.
 Den 29 september fick min/vår älskade lille Bobo somna in. Han hade fyllt 15 år den 4 maj och var en alldeles speciell katt. Sorgen och saknaden var fruktansvärd:( 
 Den 23 november var det dags igen ;( Vår fina Alice ( mamma till de andra två) och som hade fyllt 19 år den 31:e oktober fick nu somna in hon också:( Att mista alla tre inom 6 månader var jobbigt, men nu känns det bättre och jag får trösta mig med att vi fick ha dem i förhållandevis många och framför allt fina år:)
 I november började hade vi färdigställa hallen som vi dock inte fick klart innan jul då vi väntar på mattan till golvet. Hoppas att vi kan få det klart i januari:)
Ja, så var vi då inne i december och julen står för dörren. Underbart roligt att mamma o pappa samt min moster kunde fira med oss i år:) Nu ska jag snart åka och köpa lite godsaker inför morgondagens nyårsfirande, det blir dock inte något märkvärdigt eftersom Göran jobbar till klockan 22.00 och då är det ju försent att äta middag:) Men något litet blir det i alla fall:) 
Jag önskar er alla ett gott slut och ett  GOTT NYTT ÅR !!!! 
Vi ses nästa år:)

6 kommentarer:

 1. En slitsam process mellan det man känner är rätt och saknaden som blir resultatet... Många fina bilder och jag fastnade för färgerna i dagliljan - så sommarkvällssolig :-)

  Gott Nytt År! /Carina

  SvaraRadera
 2. Usch så tufft att förlora så många kära på så kort tid! Låt oss hoppas att 2014 blir ett år med mera glädje och (törs man skriva det?) en aning mera regn... :)

  SvaraRadera
 3. Jag önskar er en härlig avslutning på året, men mest av allt önskar jag er ett fantastiskt, enastående och lyckligt år 2014!!!

  SvaraRadera
 4. Vilket händelserikt år ni haft. Katterna var ju otroligt söta och att de kunde bli så gamla var ju fantastiskt tycker jag . visst det är inte lättare för att de är gamla man är ju fäst vid dom ändå.Skönt att du känner det bättre nu. var sak har sin tid säger man ju. Ett härligt fint hus har ni allt börjat få, snart är det färdigt.
  Jag öskar dig ett fint nyår! Jag är också ensam till kvällen men vi skall i alla fall äta, mannen får ingen mat på sitt jobb på dagen.
  Önskar dig allt Gott detta Nya År. på återseende 2014
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Det hände mycket hos er året som gått. Hoppas både du och Göran får ett fin 2014!
  Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Vilken år ni haft! Hoppas att nästa innehåller mindre av sorg och mycket av glädje i ert fina hus och trädgård!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera