onsdag 30 oktober 2013

Jag - en samlare!

 Det märks tydligt att trädgårdssäsongen är över för i år då jag börjar visa mer bilder på inredning och inomhusaktiviteter i största allmänhet:) I trädgårdssammanhang är jag ju en samlare men har nu insett att jag är en samlare av andra saker också:) Här ser ni en del av min samling av karaffer och kannor i glas, det är lite blandat av både gammalt o nytt och "dyrbart" och "billigt":) Jag skrev "en del" eftersom jag har mer i skåpen, jag måste dock säga till mitt försvar att jag faktiskt använder dem (ibland i alla fall)
Här är en del av min samling små karaffer/flaskor ;) De använder jag dock inte för de är lite för små:) Läste på Wikipedia definition på samlande. Rätt skrämmande läsning, i alla fall de två första punkterna:)

"Vad som är en samling finns det inga helt klarlagda kriterier för. Ett kriterium kan vara att det är fråga om en samling när man införskaffar ett föremål i huvudsak för att komplettera, och inte för att använda föremålet till det avsedda skälet.
Här nedan följer några olika kriterier som används av olika samlare:
 • Har man tre exemplar av något är man en samlare, har man åtta så är det en mani.
 • Man har fler exemplar av ett föremål än vad man har egentlig användning för.
 • Man registerför sina föremål och försöker komplettera med exemplar man saknar.
 • Man betraktar sin samling som just en samling."

3 kommentarer:


 1. Super fina! Det är så kul för oss samlare. Manär ständigt på jakt liksom och man blir så glad när man hittar något nytt till sin samling.
  Eller hur?
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 2. Det här inlägget har jag missat Monne!
  Glasflaskor, karaffer m.fl. kristall- och pressglasföremål, nya som gamla, är så ljuvligt vackert. De ger glans och mystik åt vardag och fest under vår mörka årstid. Fina prylar du visar. Som samlare behöver man inte försvara sig varför man har många av något och varföe man inte använder allt varje dag...;))! /Anja

  SvaraRadera
 3. Så fina saker!
  Jag tror de flesta av oss är samlare när det gäller stort o smått!
  Så nåt dåligt samvete behöver vi inte ha!
  Ha det så gott i helgen!

  M-L

  SvaraRadera