torsdag 31 oktober 2013

En aktningsvärd ålder!

Idag fyller vår lilla Alice 19 år! En aktningsvärd ålder. Kan inte fatta att vi har haft förmånen att få ha henne hos oss i så många år:) 6 kattungar har det blivit genom åren och 2 av dem behöll vi, det var alltså Ayla som nästan blev 17 år och som vi lät somna in den 15 april i år och Bobo som vi tyvärr fick låta somna in  den 1 oktober :( Hemskt att förlora båda under så kort tid :( Alice har således överlevt dem alla, jag vet nämligen att de andra kattungarna inte heller lever i dag. Tror dock inte att vi får behålla henne så värst länge till, det märks att hon är gammal men vi är glada så länge det går.
Hon har alltid varit väldigt liten och näpen så någon utställningskatt blev hon inte, hon var för söt enligt domarna:) Hon är fortfarande väldigt liten för att vara en Helig Birma men hon är en riktig tuffing:)

8 kommentarer:

 1. Ja, du vet Monne, att sådana här inlägg skulle jag behöva få läsa minst 10 om dagen ;)! Vilken fiiiin kattdam! Men, så konstigt det är att man ser t.o.m. på en katt att den är gammal. Men er Alice åldras med värdighet och så vacker hon e trots "rynkorna" ;) Livet kan vara skönt för en hemmakatt även om man är lite skröplig. Hälsa Alice från våra "heliga" huskatter! Wille och Maija tycker att det är häftigt med vackra gamla kattanter ;)! Ja, må hon leva! /Anja

  SvaraRadera
 2. Jag är sååå inne på att skaffa katt. Men samtidigt är vi så fria nu. Kommer och går som vi vill. Hur låst blir man?

  SvaraRadera
 3. Beror på dig Annika, en innekatt (Som Alice är) kan du vänja vid att vara på t. ex. katthem men det är dyrt. En utekatt mår ju bäst av att ha någon som bor i huset och kan se till honom/henne. De som skaffar katter och lämnar dem för att grannen ska "titta till dem" är jag personligen inte så förtjust i men jag är en extrem djurvän så du kanske inte ska lyssna på mig:) Man är oerhört låst med ett djur över huvud tagen men åhhhh vad mycket de ger tillbaka:) När Alice inte finns mer ska vi inte ha några fler djur, då ska vi utan dåligt samvete resa och hitta på saker som vi nu väljer bort. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Gratta och klia den vackra Alice från mig och Leve!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Grattis lilla Alice! Min lilla birma är bara 5 år gammal ...men jag önskar henne verkligen lika många år ! Ha en bra dag,Karla.

  SvaraRadera
 6. Grattis vakre Alice. Flott gammel dame.
  Håper min katt blir like gammel, er så glad i han.

  Hadet bra Klem,

  SvaraRadera
 7. Hejsan

  Oj 19 år......imponerande. Gratta henne från mig och va fin hon är.

  SvaraRadera
 8. Vi är ju inte de som reser längre än Kinnekulle typ, så kanske en katt kunde passa oss. Ja vem vet, vi får se.

  SvaraRadera