söndag 11 augusti 2013

Som Trissreklamen!

Vi är visserligen en bit in i augusti men det ser redan höstligt ut i naturen efter sista tidens enorma torka där det endast kommit några droppar regn här istället för det utlovade regnmassor som SMHI varnat för. Trädens blad har gulnat och fallit av och ligger nu i drivor utefter diken och inne i trädgården. Men som reklamen så vackert säger "Plötsligt händer det" (Trissreklam) I går förmiddag började det att åska och regna:) Ja, regna var bara förnamnet - DET FULLSTÄNDIGT VRÄKTE NER! Det var korta uppehåll men sedan regnade det igen, hela natten öste det ner och i morse var hela trädgården som en nybadad och fräsch baby:) 
 Allting glänste av vattendroppar och man såg hur växterna verkligen njöt av vattnet som kommit:) De sträckte på sig igen när livsandarna återvände som den här narrbusken (Decaisnea fargesii)
 Även "lilla" rosenflockeln 'Baby Joe' (Eupatorium dubium) såg mycket piggare ut än i går:) Den som enligt uppgift bara skulle bli 80 cm hög och varje år blir minst 130 cm:) 
 Den här har nog trots torkan aldrig varit så hög som i år, säkert närmare 3 meter:) Troligen är det Eupatorium purpureum 'Alba'. Den har dock flera stammar som har dött i torkan och den har hängt oroväckande mycket den senaste veckan men nu............
Strålrudbeckian (Rudbeckia fulgida 'Goldsturm') tillsammans med kransveronika och dagliljor:) Nu kan vi andas ut lite och slippa oroa oss för våra växters överlevnad. Så i kväll när Göran kommer från jobbet har vi två anledningar att fira - trädgårdens vattenbehov är tillfredsställt och att han börjar sin semester i morgon:) "Vår" snickare är ledig måndag och tisdag men återkommer på onsdag då han ska sätta in den nya ytterdörren, köket ska troligen få det sista gjort då också så att det är klart till fredag. Det är frustrerande för en otålig människa som jag att vänta, fast jag vet ju att det blir jättebra och att det snaaaaart är klart:)

6 kommentarer:

 1. Lyckost du som snart är färdigrenoverad! Vi har vårt framför oss och det händer att jag ligger vaken om nätterna och planerar i vilken ordning vi ska göra allt förberedelsearbete...
  Och lyckost du som fått en rotblöta värd namnet! Här har det bara stänkt litegrann, är förvånad att inte det mesta har tvärdött för långe sedan!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Så himla skönt att snart ha färdigt renoveringen och få ett alldeles nytt kök att härja i.Här lyser regnet med sin frånvaro och vattenspridaren få jobba lite...men vi har ju inte haft lika torrt som ni har haft, en och annan dag har det regnat.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Monica, Monica! Den vita rosenflockeln -har du den till salu?! Jag blev förälskad!

  Vi har fått mycket regn under ett par veckor nu och först nu börjar jorden bli genomfuktig.

  /Anja

  SvaraRadera
 4. Tyvärr Anja, jag kan se efter om det går att gräva upp en bit. Det får dock vänta tills jag rensat bort allt ogräs runt om så jag kan se:)

  SvaraRadera
 5. Hej

  Vi är ännu i Falköping och vi får gå ut mellan skurarna. Men det går att göra saker ändå bara det att man utnyttjar att bli lite lat och inte gå ut då regnet faller. He he.

  Ja hösten nalkas snabbt men än är det sommar och så kommer den där superduper mysiga sensommaren....den gillar jag.

  SvaraRadera
 6. Nejmen oj vad olika väder vi har fastän vi bor nära varann. Förutom tre veckor utan regn tidigare i sommar (när det hann bli väl torrt blåsten) så har vi nu de senaste vecorna haft skurar till och ifrån så här är det och har varit riktigt grävningsbart. Inte för att jag har grävt, men växterna har varit glada. Så jag vill ha sol och värme igen, det är INTE höst än! Mer sommar åt folket!

  SvaraRadera