lördag 3 augusti 2013

Årets varmaste dag?

Den här sommaren kan vi ju inte klaga på värmen i alla fall:) Soliga och varma dagar och helt fantastiska kvällar där man kan sitta ute länge och bara njuta:) I dag ska det till och med bli årets varmaste dag enligt SMHI, vi får väl se hur det blir. Även om det inte blivit så mycket trädgårdsarbete så verkar det inte som om det bekymrar växterna precis, det växer så det knakar och de olika växterna har sina perioder och just nu är det ju dagliljornas tid:) På den här bilden som är tagen för en månad sedan har de inte börjat riktigt ännu.......
 ........men idag ser det ut så här :) Man blir på ett strålande humör bara man ser alla dessa underbara blommor vart man än vänder sig:)
En del behöver inte ens blomma för att göra mig på gott humör, är oändligt glad att detta hakonegräs ( Hakonechloa macra 'Albo-aurea') överlevde  vårens frystorka - det  såg riktigt mörkt ut länge men så upptäckte jag att det faktiskt kom lite grönt längst ner och nu ser det alltså ut så här:)
Av dagliljan 'Prague Spring' har det blivit en riktigt stor "rugge" efter några år på denna platsen.  De är ju som maffigast när de får bli stora:)

3 kommentarer:

 1. Så underbart det ser ut!!Ja idag har det varit härligt, mera sådana dagar:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Ja det är fint nu när dagliljorna kommer en efter en och i alla möjliga färger.
  Ha det så gott i värmen // Kram

  SvaraRadera
 3. Så fint med blommande jätteruggar! Själv funkar jag inte riktigt när det blir såhär varmt men jag borde ta en tur med kameran för att fånga våra blommor nu... Det får bli när det svalnar framåt kvällen.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera